Fejlesztés

2023.12.04. 15:34

Új óvodát építenek Aszalón

Egy negyven férőhelyes, két csoportszobás épület áll majd rendelkezésre.

Répássy Olívia

Az új óvoda épületének látványterve

Forrás: Aszaló PH

Fejlesztik az óvodai férőhelyeket Aszalón, egy új óvoda épülhet meg. A jelenlegi óvodába 67 gyermek jár, a településen azonban 86 óvodás korú él. Dr. Mészáros István polgármester elmondta, az óvoda jelenleg a Rákóczi út 95. szám alatt található, 1875-ben épült egykori parasztházban működik. "A két óvodára azért van szükség, mert a jelenlegi épület meglehetősen kicsi, hozzá építeni sajnos nem lehet, ezért egy másik ingatlanon épül az új óvoda, mégpedig a helyi bölcsőde mögött, ami ugyanezen utca 81. szám alatt van. A telek központi elhelyezkedésű, könnyű megközelítése is indokolja a helyválasztást" – nyilatkozta Aszaló polgármestere.

Az új óvoda előnyei

"A korszerű, mai igényeknek és elvárásoknak megfelelő színvonalú létesítményben az óvodás korú gyermekek szakszerű gondozására, nevelésére, a szeretetteljes biztonságot nyújtó, érzelmekben gazdag óvodai élet megteremtésére, a gyermekek és a művészetek közötti kötődés elindítására is új lehetőség nyílik" – mondta el dr. Mészáros István, hozzátéve, az új épületben megfelelő méretű csoportszobák lesznek a kapcsolódó, hiánypótló helyiségekkel együtt. 

"Létesül többek között melegítő konyha, tornaszoba, valamint egyéb közösségi tér is. Az új épület tervezése során a jogszabályi előírásokon túl szem előtt tartottuk a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi előírásokat, valamint törekszünk a megújuló energiaforrások használatára és teljeskörű akadálymentesítésre."

Aszaló vezetésének az is fontos, hogy azok a fiatalok, akik a településen élnek, jó helyen tudhassák gyermeküket, ha az édesanya visszamegy dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában