Lehetőség

2023.12.06. 14:09

Pályaválasztási online fórumot tartanak csütörtökön

Kihagyhatatlan lehetőség a nagy döntés előtt!

Boon.hu

Ezúttal online adnak segítséget a szakmaválasztáshoz

Fotó: ÉM

Több mint száz szakmát kínál tíz iskolában a Miskolci Szakképzési Centrum. Az intézmény, hogy célravezetően tájékoztasson és segítsen eligazodni a sok lehetőség között pályaválasztási fórumot hirdet december 7-én 16 órától a weben. Mintegy óra alatt kiderülnek a legfontosabb tudnivalók és az információ forrásokra is fény derül, ahol segítség kínálkozik a továbbtanulással kapcsolatban a nagy döntés előtt.

A karriertervezéshez vezető út

A Miskolci Szakképzési Centrum vezetői olyan témákat vetnek majd fel az online tájékoztatón, mint a sikeres pályaválasztáshoz és karriertervezéshez vezető út, a megújult szakképzés. Szó lesz arról, hogy a legnépszerűbb iskola a technikum és a felvételi folyamatainak egyes lépéseit is vázolják. Beszélnek majd a vállalatok szerepéről a szakmai oktatásban, így a duális képzés jelentőségéről. De a vonzó diákélet lehetőségei is kirajzolódnak, ezek között például az ERASMUS program vagy a nemzetközi versenyek.

 

A jelenlét ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ezen a linken kell bejelentkezni, ha az anyagot élőben vagy akár később felvételről szeretnék megnézni az érdeklődők.

Szülőknek, pedagógusoknak is hasznos

A Miskolci Szakképzési Centrum képzési kínálata rendkívül sokszínű; a műszaki képzéseken át, az üzleti és gazdálkodási, valamint szépészeti és szociális ágazat szakmai képzésein túl, egészen a turizmusig nyújt lehetőséget gyerekeknek. Elsődleges profil a középfokú beiskolázás. Az általános iskolai tanulmányaik végén járó diákok számos lehetőség közül választhatnak tehát, ha az intézmény iskoláink valamelyikét választják.

A képernyők elé pedig december 7-én ne csak a diákok üljenek! Szülők és pedagógusok számára is rendkívül hasznos lesz a pályaválasztási online fórum, melyet a belvárosi információs pontból sugároz majd élőben a szakmai vezetés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában