Annó

2023.12.23. 17:30

Mit keresne Kazincbarcikán a Kocsonyafesztivál? Semmit!

Miről írt a megyei napilap 10 éve? Az Észak-Magyarország 2013. december 23-i számában olvastuk: a közösségi médiában szerveződő csoport próbált közbenjárni, hogy a Miskolcra szabott rendezvény maradjon meg a szülővárosában.

Boon.hu

Kocsonyafesztivál, újratöltve

Fotó: Bujdos Tibor

Maradjon a Kocsonyafesztivál a helyén, Miskolcon

 – ezen a néven szerveződött Facebook-csoport, miután a jogtulajdonosok és az önkormányzat tárgyalásai megakadtak.

Így foglalta össze tíz éve a megyei napilap: „A történet ismert, Miskolc önkormányzata és turisztikai cégei Kocsonyafarsangot szerveznek jövőre, míg a Kocsonyafesztiválnak – amelyet egy alapítvány rendez már több mint tíz éve – Kazincbarcika ad majd otthont 2014-ben. Többen úgy gondolták, a Miskolci Kocsonyafesztiválnak semmi keresnivalója más városban, hiszen a legenda is Miskolchoz kötődik, ezért egy csoportot szerveztek a fesztivál helyben tartására. Mindezt kiegészítették azzal: politikától függetlenül kérik a városvezetést, hogy ne engedje elmenni a fesztivált.

Nyílt levelet is írtak az önkormányzatnak, amelyben a miértekre keresték a választ. Megkapták. Többek között azt, hogy egy tavaly aláírt szándéknyilatkozatban – a kocsonyafesztivál szervezői és az önkormányzat – többek között arra vállaltak kötelezettséget, hogy a már 2013-ban megrendezendő fesztivál közös szervezése érdekében, létrehoznak egy közös céget. Ez a cég nem jött létre. Az önkormányzat szerint az egyik jogtulajdonos miatt. A licencia-gondnok szerint garanciákat kértek, egyebek között arra, hogy a Kocsonyafesztivál ne veszítse el civil jellegét, ingyenességét, ne legyen átjátszható üzleti, politikai köröknek – maradjon meg minden miskolci polgár ünnepének.

Mint azóta ismert: a Kocsonyafesztivál végül 2020-ban tért vissza szülővárosába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában