Kormánybiztos a karácsonyi ünnepségen

2023.12.21. 15:48

Kisdiák mentoráltjaiknak segítenek egyetemisták Hejőkeresztúron is

Hejőkeresztúr - György László: a Tanítsunk Magyarországért program segít a gyerekeknek megállniuk a helyüket a középiskolában.

Karácsonyi ünnepséget tartottak ma délelőtt a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában. A rendezvényen György László kormánybiztos ajándékot is adott a gyerekeknek

Fotó: Vajda János

Karácsonyi ünnepséget tartottak ma délelőtt Hejőkeresztúron, a IV. Béla Általános Iskolában, amelyen részt vett György László, a  Tanítsunk Magyarországért program koordinációjáért felelős kormánybiztosa.

A program célja, hogy a mentoráltaknak megmutassa a továbbtanulási lehetőségeket, ezzel az általános iskolás korú gyerekek képesek legyenek megállni a helyüket a középiskolában - jelentette ki a kormánybiztos. György László a program karácsonyi ünnepségét követően a közmédiának elmondta, a kezdeményezésben egyetemisták mutatják meg a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak a "településükön túli világ szépségeit", a továbbtanulási, kikapcsolódási és munkalehetőségeket, és ezekkel az élményekkel könnyítik és segítik a fiatalok későbbi szakmaszerzését vagy továbbtanulását.
 Azért fontos ez - fejtette ki a kormánybiztos -, mert vannak Magyarországon olyan települések, amelyek távol vannak a munka- és a továbbtanulási lehetőségektől, az itt élő gyerekek több mint fele, bár továbbtanul az általános iskolából, nem szerez szakmát.

A kormánybiztos az ünnepségen mondott beszédében megköszönte a kezdeményezésben részt vevő gyerekek egész éves munkáját, majd ajándékokat osztott ki a jelenlévők között.

 A Tanítsunk Magyarországért négy évvel ezelőtt indult, a programban jelenleg több mint ezer egyetemista mentorál több mint négyezer általános iskolást országszerte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában