boon.hu video

2023.12.23. 18:49

Jól szórakoztak a gyerekek az adventi téren Miskolcon + fotók, videó

Miskolc - Szombaton is érdemes volt kinézni a miskolci Szent István térre, ahol a negyedik gyertya meggyújtása előtt is voltak programok.

Répássy Olívia

Sokan használták ki az utolsó adventi napot, hogy a mini vidámparkban szórakozzanak

Fotó: Bujdos Tibor

Gyönyörű műsort adtak a Miskolci Nemzeti Színház művészei, a felnőtteknek valódi karácsonyra hangolódás volt a kulturális előadás. A gyerekek azonban nem állnak meg egy helyben, ha nem nekik szóló műsorról van szó. Velük a közeli Városház térre kellett átsétálnia a szülőknek. 

Kisvonat vitte őket körbe

Balák Andreáék picit hangolódni jöttek. "Ha otthon maradtunk volna, túl sok feladatot találok magamnak, úgyhogy most egy kicsit pihenünk, hamarosan úgyis visszaállok a gáztűzhely mellé. A lakás már fel van díszítve, a Jézuska meghozta a karácsonyfát is" – mondta az édesanya, aki mellett hatéves kisfia, Zozó mosolygott boldogan a hallottakra. Balák Andrea ölében az egyéves Dorka mocorgott, mert vissza szeretett volna ülni a kisvonatra, amiről testvére, a négyéves Réka integetett szüleinek.

Kisvonat gyerekeknek. Fotó: Bujdos Tibor

Az agyukat is használták

Mellette egy egészen különleges játékbirodalom bontakozott ki. Mint azt Porkoláb Antal elmondta, itt nyomon követhetik a gyerekek a karácsonyi készülődés nehézségeit.

"Lehet diót törni, olyan karácsonyi menüt készíteni, mint például pirított hógolyó, töltött zokni… karácsonyfát díszíteni, valamint van egy úgynevezett matatófal, ahol logikai és ügyességi játékok vannak a kirakók mellett."

Felesége, Felsőbányai Veronika elmondta, kortalanok a feladatok, a felnőttek is szívesen nekilátnak megoldani azokat.

"Négy gyerekünk van, ezért lett játszóházunk. Aki szétszedi az ördöglakatokat, kap egy jó pontot, de ötösért össze is kell tudni rakni őket, az az igazi" – mondta nevetve.

Fotó: Bujdos Tibor

Manóházban lenni jó

Kaczur Zoltánék hallották, hogy a téren kiváló gyerekprogramok vannak.

"Gondoltuk, kijövünk, hogy megmutassuk a hét- és a hároméves kislányunknak" – mondta, majd bemutatta a nagyobbikat, akinek legjobban a hintaszék tetszett a Manóházban.

Mindezek mellett még egy kívánságládával is lehetett beszélni, vagy lufiállatkát kérni egy bohóctól. Reméljük, jövőre is ilyen kiváló programokon lehet majd részt venni a magas színvonalú kulturális előadások mellett.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában