Könyvbemutatók

2023.12.10. 13:55

Ezeket a könyveket dedikálták a szerzők a miskolci Géniusz Könyváruházban (fotók)

Miskolc - Három frissen megjelent kötet szerzőjével beszélhettek az olvasók, akik a könyvekről is meséltek a dedikálások mellett.

Ujlaki Attila

Berta Eleonóra legújabb Lélekkötés című könyvét, Szanyi Ildikó szintén legfrissebb Pillangóhatás című regényét, Kovács-Lázók Nikoletta pedig különleges Miről álmodik egy robot? című haiku gyűjteményét dedikálta

Fotó: Ádám János

A karácsonyi készülődés jegyében a Géniusz Könyváruház a korábbi évekhez hasonlóan, idén is számos szerzőt és művészt invitált meg miskolci üzletébe, hogy az olvasók személyesen is találkozhassanak kedvenceikkel, és még jobban megismerhessék a feltörekvő, régióbeli írókat. Berta Eleonóra legújabb Lélekkötés című könyvét, Szanyi Ildikó szintén legfrissebb Pillangóhatás című regényét, Kovács-Lázók Nikoletta pedig különleges Miről álmodik egy robot? című haiku gyűjteményét dedikálta vasárnap a könyváruházban.

Sorsszerű találkozások

Berta Eleonóra Lélektörés című könyve a földi élet láthatatlan szálait feszegeti, mert vannak olyan találkozások, amelyek sorszerűek. 

„Ez az ötödik megjelent kötetem, ami két regény” – mondta a szerző. Hozzátette: egy tanúságtörténetet is tartalmaz a kötet. Azt is elmondta, hogy a nagyobb példányszámú megjelenést nagyon sok támogatónak köszönheti.

Történetet feszeget

Szanyi Ildikó Pillangóhatás című regénye a mindent felülíró anya-lánya kapcsolatról és a családi kötelék erősségéről szól. Az író azt hangsúlyozta, hogy a központi szál a 18 éves korú Eszter történetéről szól.

 „A lázadó kamasz megismerkedik egy fiúval, aki miatt otthagyja a vidéki életet, és össze is vesznek emiatt az édesanyjával” – mondta. Hozzátette: a sorsa egyre rosszabb lesz. „A történet fő kérdése az, hogy vissza lehet-e találni egy mélyre süllyedt kapcsolatból” – ismertette. Azt is aláhúzta: a regény három történetből tevődik össze. „Az első Csongor története, a második Eszteré, a harmadik pedig Beáé” – mondta. Arra is kitért, hogy a történeteket egymás után kell elolvasni.

Mesterséges intelligencia is alkotta

Kovács-Lázók Nikoletta Miről álmodik egy robot? című haiku kötetével érkezett, amiben az ősi japán írásművészet találkozik a mesterséges intelligenciával készült képekkel. A szerző azt mondta a könyvéről, hogy egy modern haiku gyűjtemény. 

„Egyetlen történet kilencvenkét haikuban megírva, hogy vajon miként látja az életet egy öntudatra ébredő robot” – ismertette. Arra is kitért, hogy ez az első mesterséges intelligenciával illusztrált haikus könyv Magyarországon. Rámutatott: az ősi japán művészetet hozta össze egy futurisztikus képi világgal. Arra is kitért, hogy a haiku a pillanat költészete. „Ezeket a haikukat mindig kétszer kell elolvasni, az első olvasásnál az olvasó megérti, a másodiknál megérzi” – hangsúlyozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában