Dicséret

2023.12.22. 11:10

Előrelépés és büszkeség: örül a miskolci technikumok helyezésének a főigazgató

Az eredmények országosan és nálunk is jelzik a szakképzés minőségi javulását, mondta a Boon.hu-nak Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) főigazgatója.

Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója büszke az elért eredményekre

Fotó: Ádám János

Öt vármegyénkbeli, ebből három miskolci technikum is rajta van a Top 100-as listán, amit  az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) készített ez az idén is, írtuk a napokban. A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum a 35., a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum a 71., a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum pedig a 76. helyen szerepel. Ez utóbbi az új belépő a TOP listára. Tavalyhoz képest a Kandó javított, a Berzeviczy bár rontott a helyezésén, de növelte összesített átlagpontszámát.

Egyértelmű az előrelépés

A Miskolci Szakképzési Centrum vezetése nagyon örül annak, hogy míg a tavalyi rangsorban két miskolci technikum szerepelt, addig idén már három.

„Ez egyértelműen előrelépés és büszkeség. Nagy öröm még, hogy a Miskolci Szakképzési Centrum összes technikuma javított eredményein az előző évhez képest. A folyamat országosan és nálunk is jelzi a szakképzés minőségi javulását. Ezt mutatja az is, hogy a TOP listán magasabbak a pontok az előző évhez képest minden intézménynél, az első és a századik intézmény között pedig mindössze 9,12 pont a különbség" – mondta Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) főigazgatója.

Vármegyénkből szerepel még a listán az ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium az 57. helyen, valamint a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium Tokajból is a 92. helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában