Szilveszteri menü

2023.12.29. 11:30

Csillogás, zene, tánc, pezsgő és virsli – hamarosan itt a szilveszter

Virsli, pezsgő, malachús és lencse. Többek között ezeket vásárolják meg szilveszter előtt az emberek.

Tiszlavicz Luca

Pezsgő és virsli szilveszterre.

Fotó: Bujdos Tibor

Frankfurti, juhbeles, bőrös, koktél virsli. Ezeket a fajtákat is megtalálja a piacon és a boltok polcain az, aki virslit szeretne szilveszterkor az ünnepi asztalon tálalni. Mellette pedig a malac minden ehető része felfedezhető a pultokon.

Az egyik vásárlóhoz a család érkezik majd szilveszterre.

„Kocsonyát, fasírtot, oldalast, szendvicset, és húslevest is készítünk december 31-re. Ilyenkor pedig előtte még beszerezzük az alapanyagokat, valamint a sósakat és a virslit.”

A virslinek nincsen különösebb hagyománya ilyenkor, azonban könnyen elkészíthető és beleillik abba a magyar szokásba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni.

A különféle virslik a boltok pultjaiban is sorakoznak, valamint az elengedhetetlen italból a pezsgőből is rengeteg féle és fajta várja a vásárlókat. A több ízesítésben is megtalálható gyermek pezsgők mellett többek között száraz, félszáraz, félédes, édes nedük sorakoznak a polcokon.

Gazdagság, pompa és bőség

A Boon.hu-nak egy idős úr elmondta, 26 éve az a szokás szilveszterkor, hogy összegyűlnek és kártyáznak, amihez mindig félszáraz pezsgőt választanak.

„Nálunk ez már hagyománnyá vált, a játék és maga a pezsgő is. A család többi tagjának pedig ilyenkor édes pezsgőt vásárolok.”

A pezsgő a luxus érzetét kelti szilveszterkor. Ha fényűző, drága és úri italt fogyasztunk az újév első perceiben, akkor az év hátralévő részében is gazdagság, pompa és bőség vár ránk.

Malachús és lencse

Tóth László, az Unio Coop Zrt. vezérigazgatója elmondta portálunk, hogy még mindig sokan vásárolnak virslit és pezsgőt, úgy véli ez sose fog kimenni a divatból.

„A férfiak általában a száraz pezsgőket vásárolják meg, fogyasztják el, a hölgyek pedig a lágyabb, lazább, könnyebb édeskésebbeket szeretik. A virsli és a pezsgő mellett pedig malachúst és lencsét vásárolnak még a vevők, amik a szilveszterhez kapcsolódnak. Úgy gondolom, majd péntek délutántól érkeznek egyre többen és szerzik be az ünnephez kapcsolódó élelmiszereket, italokat.”

Ha szerencsénket nem szeretnénk a véletlenre bízni, akkor időben szerezzünk be szilveszter előtt néhány üveg pezsgőt, hogy barátainkkal is koccinthassunk egy sikeres újév reményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában