Év vége

2023.11.28. 20:00

Ezzel nem érdemes várnia szilveszterig

Borsod-Abaúj-Zemplén – A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan valamilyen szállodában szeretnék búcsúztatni az óévet.

Ujlaki Attila

Sokan vágynak arra, hogy a szilvesztert egy hotel éttermében töltsék

Forrás: Shutterstock

Fotó: H A H Jahid

Az év utolsó napján valószínűleg mindenki szeretné valamilyen különleges módon köszönteni az elkövetkező esztendőt. Az év végi bulik, tűzijátékok és a pezsgő mind-mind hozzátartoznak az új év köszöntéséhez. Sokan azonban nemcsak a városi szórakozóhelyeken szeretnék eltölteni a szilveszter estéjüket, hanem mondjuk szállodákban vagy exkluzív éttermekben.

A nagyobb hotelek a népszerűek

Vármegyénkben legfőképpen Tokaj-Hegyalja vonzza a pihenni vágyókat. A szállás.hu adatai szerint a szálláshelyek telítettek, azonban a kisebb szállásadóknál van még hely. Kelemen Lili arról beszélt a boon.hu-nak, hogy ebben az időszakban a nagyobb wellness hoteleket szívesebben választják a turisták. 

Jellemzően a szilveszter az, ami hamarabb telítődik, illetve a két ünnep közötti időszakok, ilyenkor többen foglalnak szállást, mint karácsonykor

 – mondta.

Arra is kitért, hogy ilyenkor egyes szállodák és éttermek kifejezetten szilveszteri csomagokat kínálnak, amelyek tartalmazzák a szállást, a vacsorát és a szórakozást. Ezek a csomagok gyakran lehetővé teszik a vendégek számára, hogy részt vegyenek különleges szilveszteri partikon, élvezhessék a pezsgőt a tűzijáték alatt, és éjfél urán könnyedén visszavonulhassanak a kényelmes szállásukra.

Nem emelkedtek jelentősen az árak

„A szilveszter esetében jellemző kitétel, hogy hosszabb időre kell foglalni a vendégeknek, általában minimum három éjszakát” – mondta. Arra is rámutatott: az idei évben nincs jelentősebb áremelés, ezért inkább több éjszaka eltöltését kötik ki. 

A partnerek visszajelzése alapján az látszik, hogy minimálisan tudtak árat emelni, de a karácsony előtti időszakban kisebb visszaesést tapasztalnak a szállásadók, mert aki foglalni szeretne, az ünnep köré csoportosítja a pihenését

– hangsúlyozta.

Idejében érdemes foglalni

Bágyi Péter, a Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa szállodaigazgatója elmondta portálunknak, hogy az utolsó szobákat kínálják már a szilveszteri időszakra. 

Még korlátozott számban vannak szabad szobáink és ezek még jutányos áron elérhetőek

– mondta. Rámutatott: a vendégeknek érdemesebb idejében foglalni, mert később magasabb áron kínálhatják a szobákat a szálláshelyek. Azt is elárulta, hogy a környékbeli szállodák is hozzájuk hasonlóan az utolsó szobáikat árusítják. „Minden szállásadó nagyon készül a szilveszteri dömpingre. Nálunk ilyenkor különböző sztárfellépőkkel, különleges programokkal kedveskedünk a látogatóknak” – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában