Jó hír!

2023.12.12. 20:00

Hétvégén már díszfényben pompázik az avasi kilátó + Fotók

Miskolc, Avas - Egy-egy pályázatot írt ki a városháza nemrégiben az Avas kilátó vendéglátó egységeinek üzemeltetésére, eláruljuk az eredményt.

Hajdu Mariann

Ilyen lett az avasi kilátó

Fotó: Ádám János

Mindkét, az Avas kilátó vendéglátó egységeinek üzemeltetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárult, tudtuk meg kérdéseinkre válaszul a miskolci városháza sajtóosztályától. Mint írják, hamarosan újabb pályázatot írnak ki. A nyúlfarknyi válasz nem indokolta a döntést, így arra sem kaptunk választ, hogy hányan pályáztak, és miben változik majd másodszorra a kiírás.

Két pályázatot hirdetett egyébként a város nemrégiben: egyrészt az Avas kilátó kávézójára, valamint a kilátó előtti, amfiteátrum vendéglátó egységének üzemelésére, írtuk a napokban. Az előbbi helyiség a II. emeleti presszó szintje – itt működött a kávézó – a helyiség 225,56 négyzetméteres, 403322 forint/hó lett volna a bérleti díj határozott időre, maximum 5 évre. A bérlőtől az elvárás minőségi, magas szintű vendéglátás lett volna. A bérlőnek a vendéglátó helyet (például büfé, kávézó, étterem) kellett volna üzemeltetnie, továbbá ajándékboltot, illetve legalább ajándéktárgy árusítást is vállalnia kellett volna. Mindezeken túl a kialakítandó rendezvényhelyszínhez kapcsolódóan évente legalább hat turisztikai rendezvényt kellett volna szervezni jövő év március közepétől.

Új díszkivilágítást kapott

Elvárás lett volna a pályázati kiírás szerint az is, hogy a felújított Avas kilátó átadásakor (amit egyébként szombaton tartanak) színvonalas catering szolgáltatást kellene nyújtani, ám ez – mivel nincs érvényes pályázat – nyilvánvalóan nem (általuk) történhet meg.

A másik pályázatot az Avas kilátó lábánál megvalósuló vendéglátó egység, komfortpontok, valamint információs kiállító térre írták ki. Ennek alapterülete 1021,54 négyzetméter, szintén határozott időre, maximum 5 vagy 10 évre kötötték volna a szerződést a leendő bérlővel. A pályázati határidő a napokban járt le, ezért érdeklődtünk, hogy ki, illetve kik lettek a nyertesek, ám mint írtuk, nyertest nem tudott hirdetni a városháza, így új pályázatra lesz szükség. 

Miskolc szimbolikus épülete új díszkivilágítást is kapott, amit először december 16-án, szombaton kapcsolnak fel. 

Az ünnepélyes esemény a Szent István téren lesz, ahol Veres Pál, Miskolc polgármestere délután 5 órakor felkapcsolja a felújított avasi kilátó fényeit.

Majd december 17-én, vasárnap 16:40-kor, ugyancsak a a polgármester felkapcsolja a kilátó karácsonyi kivilágítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában