Advent

2023.12.09. 13:30

Angyalok is készültek karácsonyra hangolódva Diósgyőrben +fotók

Miskolc - A Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban bontakoztathatták ki a kreativitásukat az érdeklődők.

Ujlaki Attila

Adventi kézműves foglalkozás és vásár a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnél.

Fotó: Ádám János

Adventi kézműves foglalkozást és vásárt rendeztek szombaton a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnél, a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban. Immáron hagyománnyá vált, hogy az egyesületnél az adventi időszakban különböző programokkal kedveskednek a városban élőknek a szervezők.

Készülődnek az ünnepre

Gergye Zoltán, az egyesület elnöke a boon.hu-nak elmondta, hogy nagy érdeklődésnek örvend minden eseményük. 

„Ezekkel az ingyenes programokkal szeretnénk kedveskedni a gyermekeknek és a családoknak egyaránt” – mondta. Rámutatott: máshonnan is szoktak érkezni hozzájuk, sőt még különböző környező településekről is. „Most a kézműves foglalkozás mellé egy vásárt is rendeztünk, azoknak, akik ilyen jellegű ajándékokkal szeretnének kedveskedni az ünnepek alatt másoknak” – hangsúlyozta. Azt is elmondta, hogy a szombati programban  szerepelt többek között a csuhézás, a kukoricahéjból angyalok készültek, de nemezelés útján karácsonyfákat is formáltak a résztvevők. „A gyöngyfűzés és a gyertyamártás kifejezetten könnyű feladat volt, így a gyermekek is nagyon kedvelték” – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a Következő Generáció Alapítvány különböző foglalkozásokkal is kedveskedett a résztvevőknek. „Úgy érezzük, hogy az emberek igénylik ezeket a programokat, mert így ki tudják bontakoztatni a kreativitásukat, és kellemes hangulatban tudnak készülni az ünnepekre” – mondta. Az esemény zárásaként adventi zenés bemutatót is hallhattak az érdeklődők, amely még hangulatosabbá tette a foglalkozást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában