Megmérettetés

2023.12.08. 14:09

A Petchem Kvíz vetélkedő döntőjét rendezték meg Tiszaújvárosban

Egy olyan vetélkedősorozatot szervezett meg a MOL petrolkémia, amely során a tanulók megismerhetik a vállalatot és a vegyipar jelentőségét.

Ujlaki Attila

A versenyző csapatok

Fotó: Ádám János

A MOL Petrolkémia által szervezett Petchem Kvíz vetélkedő döntőjét tartották pénteken Tiszaújvárosban, ahol a hat legjobb csapat mérte össze tudását. Az egész délelőttön át tartó versenyen különböző feladatokat kellett megoldaniuk a döntősöknek, akik értékes nyereményekkel térhettek haza.

Cél a természettudományok népszerűsítése

Császár Péter, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója a döntő megnyitóján arról beszélt, hogy hálás a felkészítő tanároknak azért a munkáért, amelyeket a versenyzőként tettek. „Magam is tanítottam egyetemista koromban és annál felemelőbb érzés nincs, amikor a diák egy versenyen eredményt ér el” – mondta. Hozzátette: külön öröm, hogy olyan területen vesznek részt versenyen a diákok, mint a természettudomány.

„Azért a közös célért dolgozunk együtt, hogy a diákok ne veszítsék el az érdeklődésüket a természettudomány ismeretek iránt” – hangsúlyozta. Rámutatott: érdemes számos versenyen részt venni, mert a diákok megtanulnak kreatívan problémát megoldani, jelen esetben három fős csapatokban. Arra is kitért, hogy 64 csapatból versenyeznek a legjobbak.

Szükség van a jó szakemberekre

Dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese azt hangsúlyozta, hogy egyedülálló verseny a mai. „A kísérleteken keresztül, amelyeket a verseny során látnak a diákok megismerhetik a természettudományok hátterét” – húzta alá. Arra is rámutatott: a kémia nem egy könnyű tantárgy, de érdemes benne elmélyülni. „Egy nehéz terület, de abszolút megéri, mert az életben hatalmas szükség van jó szakemberekre” – mondta. A képviselő megköszönte a felkészítő tanárok munkáját.

Megismerik a természettudományt

A Dél-Borsodi régióban, a MOL Petrolkémia vonzáskörzetében található 25 általános iskola tanulói számára egy olyan vetélkedősorozatot szervezett meg a vállalt, amely során a tanulók megismerhetik a vállalatot és a vegyipar jelentőségét, hasznos és érdekes ismereteket szerezhetnek a természettudományok, azon belül elsősorban a kémia területén, illetve játékos feladatokon keresztül betekintést nyernek az ország egyik legnagyobb vegyipari vállalatának életébe, a társaság működésének mindennapjaiba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában