Ünnepvárás

2023.12.10. 19:36

A második adventi gyertyát gyújtották meg Miskolcon - fotókkal frissítve!

Az eseményen beszédet mondott Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, aki azt mondta, hogy Miskolc városát a remény jellemzi.

Immár a második gyertya ég az adventi koszorún a Szent István téren

Fotó: Ádám János

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói adtak műsort vasárnap a Szent István téri közös adventi gyertyagyújtáson Miskolcon. Az eseményen beszédet mondott Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, aki arról beszélt, hogy azért szereti a karácsonyi ünnepkört, mert az azt megelőző ünnepvárás az egyik legszebb időszaka az évnek. 

Mindenkinek megvan a lehetősége megállni és elcsendesedni azokban közösségekben, amelyek a legfontosabbak a számára 

– mondta. Arról is beszélt, hogy a második gyertya a reményt jelenti, amely Miskolc városára jellemző. 

„Tavaly a miskolci főutca sötét volt, most viszont mindenhol fényfüzérben úszik a város” – mutatott rá. Azt is hangsúlyozta, hogy a karácsonyban a legfontosabb szeretet és a béke. Az esemény zárásaként a Supersum Közhasznú Alapítvány, Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium lelkésze és Szopkó Tibor közösen gyújtotta meg a téren felállított adventi koszorún a második gyertyát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában