Ünnepvárás

2023.12.10. 19:26

Edelényben is fellobbant a második adventi láng - fotókkal frissítve!

Advent második vasárnapján a görögkatolikus egyház hirdetett igét Edelényben.

A második gyertyát Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke gyújtotta meg

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata idén az edelényi kastélykertben elhelyezett adventi koszorúnál készül hétről-hétre az ünnepekre. Minden adventi hétvégén egy-egy keresztény gyülekezet szolgál, emellett az edelényi civilek részvételével készülünk a karácsonyra a kastélyszigeten. Advent második vasárnapján a görögkatolikus egyház hirdetett igét, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai adtak ünnepi műsort az érdeklődőknek, végül közösen gyújtották meg az adventi koszorú második gyertyáját. 

Marincsák László, edelényi parókus ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy az emberiség jelenkori válságában az „emberkeresés” egy recept lehet a béke és a szeretet megteremtéséhez. „A keleti egyház karácsonyról úgy is beszél, mint a téli pászkáról” – hangsúlyozta. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a karácsony és a húsvét ünnepe ugyanannak a misztériumnak a megjelenése, csak más formában. Ahogyan Jézus Krisztus odaadta életét az emberekért, ugyanúgy nekünk is Istenes erővel kell küzdenünk a céljainkért” – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában