Advent

2023.12.10. 18:29

Világít a remény gyertyája Ózdon (fotókkal)

Ismét zsúfolásig megtelt a Városház tér Ózdon. Advent második vasárnapján ugyanis folytatódott az a rendezvénysorozat, amelyet kilencedik esztendeje tartanak meg a településen.

Marosréti Ervin

Immár a második gyertyát gyújtották meg az adventi koszorún Ózdon is

Fotó: Marosréti Ervin

Az Adventi Forgatag első részében a Damjanich úti óvodások foglalták el a szabadtéri színpadot, majd az Újváros Téri Általános Iskola tanulóinak műsora következett. Ezután a Sajóvárkonyi ÁMK diákjainak és tanárainak zenés produkcióját láthatták és hallották az érdeklődők, amit az Ózdi Szívklub fellépése követett. A Szabad Szombat Táncegyüttes és az Erica C Dance School & Company helyi csoportjai is ízelítőt adtak a tudásukból.

Az est zárásaként pedig meggyújtották a második adventi gyertyát. Ünnepi köszöntőt mondott Zsuponyó Anett alpolgármester, aki egy ünnephez kapcsolódó mesével készült a kilátogató gyerekek, családok számára. Bodnár Dániel görögkatolikus parókus ünnepváráshoz kapcsolódó gondolatai után pedig Ózdon is “fellobbant” a remény gyertyája.

A IX. Adventi Forgatag egy hét múlva vasárnap folytatódik Ózd belvárosában, a Városház téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában