Demokratikus Koalíció

2023.11.27. 14:00

Hegedűs Andrea saját magának gratulál (A DK válaszával frissítve)

Miskolc - Úgy tűnik, a DK-sok „amnéziában” szenvednek, ugyanis úgy kritizálják a jelenlegi oktatási rendszert, hogy kormányon Gyurcsány Ferencék szinte szétverték a magyar oktatást.

Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő (DK), polgármester-jelölt

Fotó: Ádám János

A napokban tartott a Demokratikus Koalíció (DK) egy fórumot Miskolcon. Bár a rendezvényt maga Dobrev Klára, a párt Európai Parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke is erősítette, mégis igencsak szerény érdeklődés övezte az eseményt. (Az üres sorokról egy olvasó küldött képet portálunknak – a szerk.)

A fórumon Gyurcsány Ferenc - a DK elnökének - felesége többek között az oktatással kapcsolatos kritikáit és elképzeléseit osztotta meg az érdeklődőkkel, Hegedűs Andrea, azonban polgármester-jelölti kampányát is szerette volna erősíteni, így az oktatási rendszerrel kapcsolatos aggályai mellett kampányolt is. Az eseményt élőben közvetítették az egyik közösségi média oldalon, amelyet a Gyurcsány-párti Hegedűs Andrea meg is osztott politikusi oldalán. A DK-s politikusnak valószínűleg annyira tetszett a saját beszéde, hogy egy kommentben meg is dicsérte magát a közvetítés alatt. „Andi, gratulálok!” – írta.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Hegedűs Andreát és a miskolci DK-t is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen okból gratulált magának Hegedűs Andrea, illetve arra is, hogy mennyire bevett szokás a Gyurcsány-pártnál az, hogy politikusok saját maguknak gratulálnak. 

Megkeresésünkre a miskolci DK azt reagálta: "Hegedűs Andrea politikusi facebook oldalán adminisztrációs hiba történt".

Abszurd

A Gyurcsány-kormány ámokfutása oktatásügyben   

Több mint 14 ezer tanárt tettek utcára; A pedagógusoktól elvettek egyhavi bért; Több mint száz iskolát zártak be; Beolvasztottak más intézményekbe 748 iskolát; Bezártak 283 óvodát; Kirúgtak 1191 óvónőt; Csökkentették a diákok utazási kedvezményét, 17,7 százalékkal; Fizetős lett az óvodai és a bölcsődei étkeztetés is; Bevezették az egyetemi tandíjat; Privatizálták a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót (a tankönyvek ára az egekbe szökött).  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában