Hála

2023.11.24. 08:20

Megköszönték az ápolók munkáját

Köszönet a gyógyítóknak címmel rendez minden évben hálaadó estet az Éltető Lélek Alapítvány, amelyet idén csütörtökön tartottak meg a MAB-székházban.

Detzky Anna

A hálaadó estet a MAB-székházban tartották

Fotó: Ádám János

„Eddig úgy alakult, hogy az orvosokat köszöntöttük, de ebben az évben az ápolókat, akiknek a munkája az egészségügyben nélkülözhetetlen. Ma nagyon leértékelt helyzetben van az egészségügy, a szociális területen dolgozók sincsenek kellőképpen előtérben, ezért is szeretnénk, ha ma a középpontba kerülnének” – foglalta össze köszöntőjében dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány alapítója. Az alapítvány több mint tizenöt éve rója le háláját a gyógyítók előtt, általában Szent Lukács orvos evangelista emléknapjához közeli időpontban. 

Dr. Berkes László apát, pápai plerátus kezdte el szervezni ezt a rendezvényt, amit az atya Mezőkövesdre helyezésével az alapítvány vett át. A jelenlegi szervezők úgy gondolják, hogy legalább egy évben egyszer szükséges megköszönni mindazok munkáját, akik egészségünk érdekében tevékenykednek. Béremelés várható A programon köszöntőt mondott még a rendezvény fővédnöke: dr. Kiss Ákos Levente, a vármegyei kórház főorvosa és védnökei: Veres Pál, Miskolc polgármestere, valamint Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella, a Magyar Ápolási Egyesület régiós elnöke. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nem tudott eljönni, de videóban üzent az érintetteknek, és ígéretet tett az egészségügyben dolgozók béremelésére. A Magyar Orvosi Kamara nevében Poncsák Csaba titkár, majd dr. Berkes László atya szólt pár szót. Zongorajátékkal Flach Antal művésztanár közreműködött. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában