Ünnep

2023.11.02. 14:28

Halottak napján újranyitottak az üzletek

November 2. nem munkaszüneti nap, így csütörtökön újra megtelhet a családok éléskamrája.

Boon.hu

Újranyitottak a bevásárló központok is

 November 1-je, mindenszentek ünnepe minden évben munkaszüneti napnak számít. Idén is így volt ez, ezért a legtöbb bolt és piac bezárt, de többségük november 2-án újranyitott. Összegyűjtöttük, hogy Miskolcon, hogyan alakul a nyitvatartás az ünnepek alatt. 

Mindenszentek ünnepén, november 1-jén a Búza téri piac és Vásárcsarnok bezárt. November 2-án csütörtökön, azonban a megszokott nyitvatartással 5-től 17 óráig várják a vásárlókat. A virágpiacon, a kültéri zöldségeseknél és az őstermelői piacon pedig a rövidített ünnepi nyitvatartást követően halottak napján visszatér a korábbi rend, azaz hétköznaponként reggel 6-tól délután 17 óráig lesznek nyitva. November 4-én, szombaton az egész piac 5-től 14 óráig, november 5-én vasárnap pedig 5-től 12-ig tart nyitva. A virágpiacon azonban lehetséges, hogy néhány árus ennél tovább marad – tudtuk meg Balázs Natasától, a Búza téri piacot üzemeltető Miskolci Piac Zrt. titkárságvezetőjétől. 

Visszaállt az eredeti rend 

A plázákban és nagy bevásárló központokban mindenszentekkor bezártak az üzletek, egyes helyeken csak a vendéglátó és szórakoztató helyek maradtak nyitva, mint például a Szinvaparkban, vagy a Miskolc Plázában, de máshol az sem. Viszont november 2-án a város plázáiban is visszatér minden a régi kerékvágásban, mint egy egyszerű hétköznapon. 

A nagy élelmiszer-áruházak kivétel nélkül zárva tartottak november 1-jén, de csütörtökre újranyitottal a szokott nyitvatartás szerint. A munkaszüneti nap alatt az éjjel-nappali élelmiszerboltokat és a benzinkutakat lehetett bevásárlásra igénybe venni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában