Beruházás

2023.11.09. 13:32

Fecske Ház épül Putnokon

A város több pontján zajlik a csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztése, és több utat is aszfaltozni fognak.

A csapadékvíz-hálózat is fejlődik Putnokon

Fotó: ME

A gömöri város önkormányzata hosszú évek óta élen jár a pályázatok, a különféle fejlesztések megvalósításában. Jelenleg is több kivitelezés zajlik a település közigazgatási területén belül, közben azonban újabb kivitelezések kezdődnek el. A közeljövőben a sikeres projekteknek köszönhetően a lakhatási feltételek, a csapadékvíz elvezetési és az úthálózat minősége javulhat a településen.

– Elkezdődött a felújítása a régi kollégiumnak, ahol egy Fecske Házat alakítunk ki. Elsősorban azért, hogy a pályájuk elején járó fiatalok számára a közös élet kezdését megkönnyítsük - fogalmazott érdeklődésünkre Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere. - Ebben a házban nem lehet majd korlátlan időt tölteni, de a közös élet elején valódi fészket jelent majd a feltételeknek megfelelő beköltözők számára. Ráadásul egy régi épületet sikerül megmentenünk, újrahasznosítani, ami ugyancsak nem elhanyagolható szempont.

Rövidesen aszfaltoznak

Putnokon a mentőállomással kapcsolatos beruházás is megfelelő mederben halad, jelenleg a közbeszerzési eljárás tart. Ugyanakkor olyan munka is zajlik, amely a lakosság számára is szemmel látható.

– Hat utcában valósul meg a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója - tette hozzá Tamás Barnabás. - Emellett örömmel mondhatom, hogy Putnok nyolc utcáját tudjuk rövidesen új aszfalttal ellátni, ami ugyancsak a lakosság életminőségét javítja. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk különféle projekteket megvalósítására, mert az önkormányzatunk ebből a szempontból is tervszerű munkát végez.

Tamás Barnabás azt is kiemelte, hogy a pályázati rendszer egyre bonyolultabb, ami komoly kihívás elé állítja az apparátust. Ugyanakkor igyekenek mindig, minden kritériumnak megfelelni, mert a település fejlesztése így garantálható. A lakosság számára azonban fontos tudni, hogy az önkormányzat nem arra pályázik, amire szeretne, hanem amire kiírás érkezik. Ez alapján igyekeznek a megvalósítható projektekre sikeres anyagot benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában