boon.hu video

2023.10.01. 17:24

Régiségek között kincseket kerestek a miskolci belvárosban

Ha a hónap első vasárnapja, akkor régiségvásár, újra megtelt Miskolc belvárosa kirakodókkal.

Mindig van miből válogatni a régiségvásárok alkalmából Miskolcon

Fotó: Bujdos Tibor

Nincs olyan dolog vagy háztartási eszköz, amit ne lehetne megtalálni itt, ezen a piacon, csak egy kicsit tovább kell keresni vagy alaposabban nézelődni, mondták a járókelők a főutcán.
A régi karórák között válogat egy idősebb úr, aki a nadrágjára tűzhető, láncos zsebórát keresett a főutcáról a Szinva teraszra vezető átjáróban. A vele szemben álló árusnak elmondta, hogy gyermekkorában viselt olyan órát mindig az édesapja, és olyan méltóságteljesnek, elegánsnak, stílusosnak tűnt ez akkor számára, hogy most hasonló korba lépve ő is szeretne egy ilyen órát, hiszen a családi hagyaték már valahová elkallódott az évek alatt.
Erzsébet, a Villanyrendőr sarkán egy régi szamovár árát kérdezte éppen ott jártunk idején, és még használati utasítást is kapott a teafőző mellé, barátnője pedig a festett porcelán hamutartók között válogatott.
Festmények, régi, Miskolc ikonikus helyeit és épületeit ábrázoló képeslapok, ékszerek, különböző ásványok és zsákbamacska, de többek között szőnyegek is voltak a mostani régiségvásáron. Gyűjtőknek egy igazi kincsesbánya ez a hely, mondták a sorok között beszélgető férfiak egymásnak. Majd a távolból egy hang ezt kiabálja: „Megegyezünk, kedves uram, jöjjön vissza!”


A képek és festmények között ütött-kopott képkeretek sorakoztak eltérő méretben, melyeket egy hölgy alaposan megnézegetett. Elmondása szerint lakását vintage stílusban rendezte be, és kiegészítőkre vadászik. Imád kreatívkodni, és az új dolgokat régi köntösbe bújtatni, ezért azt találta ki, hogy a mostani családi fényképeit ilyen régi keretekbe fogja belehelyezni. Ezeket először megcsiszolja, egyforma színnel bepácolja, és máris kész az egyedi képkeret – mondta.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában