Sárospatak

2023.10.02. 15:30

Nemzetközi oktatói mobilitás a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

A hálózati pályázat és a mobilitási terv egy tanévre szól, de minden évben meghosszabbítható, így hosszú távú együttműködések alapja lehet. 

Boon.hu

Forrás: THE

Az egyetem az előző tanévben sikeresen csatlakozott a Resilient management of bioactive compounds from plants and organic wastes in Middle-Europe elnevezésű CEEPUS hálózathoz, melynek fő koordinátora a szerbiai University of Novi Sad, Faculty of Agriculture, Department of Filed and Vegetable Crops. Ezen program keretében szeptember 20-án érkezett Prof. dr Dejan Prvulović vendégoktat, egyetemi docens, aki szeptember utolsó hétében angol nyelvű előadásokat tartott a Szőlészeti és Borászati Tanszék hallgatóinak, oktatóinak.

A CEEPUS hálózat felsőoktatási intézmények olyan nemzetközi partnerségét jelenti, melyben nem a teljes intézmények vesznek részt, hanem kisebb egységek, kari vagy akár tanszéki szinten. A karok/tanszékek nemzetközi együttműködésben hoznak létre egy bizonyos tudományterületre fókuszáló vagy interdiszciplináris hálózati együttműködést, melyhez az adott tanévre elnyert pontos mobilitási helyek tartoznak (hallgatói és oktatói cserék). A hálózati pályázat és a mobilitási terv egy tanévre szól, de minden évben meghosszabbítható, így hosszú távú együttműködések alapja lehet.

A CEEPUS programban 3–5 hónapos és 1–2 hónapos hallgatói, valamint rövid oktatói ösztöndíjak pályázhatók. CEEPUS programországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában