Lehetőség

2023.10.19. 11:00

Középiskolás diákokat vár az MCC Miskolcon is

A program Kárpát-medence-szerte kínál társadalomtudományos tehetséggondozó képzést a középiskolás korosztály legtehetségesebb diákjai számára.

Az MCC egyik miskolci programján még az év elején: pódiumbeszélgetést rendeztek Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, Füleky András a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének adminisztratív igazgatója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó részvételével

Fotó: Bujdos Tibor

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a közösségi programok, a hasznos tananyagok és a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára. A Középiskolás Program (KP) iskola mellett végezhető, ingyenes, készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várja a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését december 31-ig. 

Az MCC KP Magyarországon már 16 városban érhető el, köztük Miskolcon. A program Kárpát-medence-szerte kínál társadalomtudományos tehetséggondozó képzést a középiskolás korosztály legtehetségesebb diákjai számára. Készségfejlesztő alkalmai közé tartoznak az úgynevezett KP-Szombatok, a klubdélutánok, valamint a program legaktívabb diákjainak további exkluzív lehetőségek biztosítottak, például idegennyelvi kurzusok, nemzetközi utak, KáPrémium alkalmak (tematikus napok) és táborok is. A Középiskolás Program 6 városban (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged) rendezi meg a KPSzombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő, kiscsoportos workshopokkal várják a diákokat.

Az MCC Középiskolás Programja iránt érdeklődők személyesen is kaphatnak információt a képzésekről a január 13-i budapesti pályaorientációs nyílt napon, a jelentkezés pontos menetéről és a programról további információ az intézmény honlapján olvasható. A felmerülő kérdéseket a [email protected] e-mail címre küldhetik az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában