Like

2023.10.14. 16:00

Kazincbarcika a becsületesség példaképe: talált mobilt, pénzt és tárcát is leadtak

Kazincbarcika - Két nap alatt három becsületes megtaláló is jelentkezett a rendőrségen.

Boon.hu

Fotó: MW

Kazincbarcikai karcolatok címmel tette közzé tájékoztatóját a vármegyei rendőr-főkapitányság az információs portálján. Ebben három esetet is bemutattak, amelyben a városban becsületes megtalálók gondolkodás nélkül adták le az értékeket a rendőrségre.

A kóbor mobil

Egy kedves hölgy jelent meg október 7-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, hogy leadjon egy földön talált mobiltelefont. Kisvártatva, talán fél óra sem telt el, amikor befutott egy férfi, aki a telefonját kereste. A korábban leadott készüléket feloldotta, így igazolta jogosságát.

Talált pénz nem vész el

Szintén szombaton érkezett a rendőrségre egy bejelentés, hogy egy kazincbarcikai pénzautomatában pénzt talált a betelefonáló. Leadná –mondta ő. A helyszínre érkező rendőrök már az átadás átvétel adminisztrációjánál tartottak, amikor sietve megérkezett egy férfi, bizonylatát lobogtatva. Ez a dokumentum igazolta őt, így hozzájutott (újra) a pénzéhez.

Kutya egy pénztárca

Kutyasétáltatás közben történt, vasárnap, azaz október 8-án, hogy pénztárcát talált a kedves megtaláló. A férfi bevitte a rendőrkapitányságra, ahol miután jegyzőkönyvezték a bejelentést, és annak tárgyát, megjelent a tulajdonos, s mivel ő is bizonyítani tudta tulajdonjogát visszakapta értékeit.” – számoltak be a három esetről köszönetet mondva a becsületes megtalálóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában