A CÖF Klub Miskolc programján

2023.10.19. 11:00

Irodalmi alkotásokon keresztül idézték föl az 1956-os eseményeket

A CÖF Klub Miskolc rendezvényén az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek fejet hajtva a hősök előtt. A szervezők szándéka volt hozzájárulni a magyar közelmúlt történelmének valódi eseményeken keresztüli megismertetéséhez.

Boon.hu

A CÖF Klub Miskolc rendezvényén

Fotó: Bujdos Tibor

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezett a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja október 18-án, szerdán délután. Tagjaikat, szimpatizánsaikat, civileket vártak a Tudomány és Technika Házába. A CÖF Klub az Életfa Társadalom- és Környezetkultúra Alapítvánnyal, az Életműtárs Művészeti és Civilitikai Egyesülettel, az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesülettel, az 1956-os Vitézi Baráti Társasággal együttműködve tartotta a megemlékezést. Az Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület tagjai az ’56-os eseményeket idéző, a kor szellemét bemutató versekkel készültek az eseményre. A történelmi kitekintést Kis József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Levéltára igazgatója adta.

„Hittel vallom, hogy a CÖF Klub Miskolc család tagjain kívül is sokan magukénak érzik ’56-ot, hiszen sokan vannak azok a szimpatizánsok, akik ugyan valamely okból nem tudnak jönni közénk, azonban lelkükben a nemzet gyermekei. Látszik ez azon találkozóink iránti fokozott érdeklődésen, amelyeken hazánk sorsáról beszélgetünk aggodalommal vegyes bizakodással. De, különösen látszik a Békemeneteken felszabadult lélekkel, barátságban vonuló fiatalokból és még fiatalabbakból, idősebbekből és még idősebbekből álló hömpölygő tömegen, akik tudják, a nemzeti szuverenitásunk bölcsője az 1956 őszi népfelkelés, amelynek okai az ’50-es évek kommunista terrorjában lelhetők fel” – osztotta meg gondolatait az esemény kapcsán a szervező, Dr. Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában