Mementó

2023.10.30. 15:30

Elhunyt kollégáikra emlékeztek a vármegyei kórház dolgozói Miskolcon (fotók)

Harmincöt munkatársukért gyújtottak mécsest az intézmény dolgozói.

Nagy-Hankó Krisztina

Emlékezés az elhunytakra

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központ Kórházban október 30-án, hétfőn tartották a Halottak napi megemlékezést az „Isteni Irgalmasság” Ökumenikus Kápolna falán felhelyezett feszületnél. Az idén elhunyt orvosokra, egészségügyi dolgozókra, vagyis volt kollégáikra gondoltak az egybegyűltek. 

„Ünnep az a nap, amikor megemlékezünk eltávozott szeretteinkről, barátainkról, munkatársainkról. Még nem is olyan régen, olyan harminc-negyven évvel ezelőtt az életből távozó emberek nagy családon belül, szeretteik közt hagyták el ezt a világot, közösen búcsúztak, virrasztottak, beszélgettek, ösztönös gyászterápiát végeztek. Manapság modern világunkban - főként az európai kultúrában - a gyász, a halál gyakorlatilag tabu. Mindennapjainkat anyagi gondjaink töltik ki, nem érünk rá foglalkozni az elmúlással.” - mondta Dr. Büdi László orvosigazgató. 

Mementó
Fotó: Bujdos  Tibor

„Mi, egészségügyi dolgozók a modern kor hozományaként megkaptuk azt a súlyos feladatot is, hogy szeretteink mellett betegeinket is nekünk kell méltósággal elkísérnünk utolsó útjukon. Azt mondják idővel mindent meg lehet szokni, de embertársaink távozásának pillanata még mindig, több évtizedes szolgálat után is a szívünkbe markoló érzés. Emlékezzünk halottjainkra ezen a napon, érezzük azt, hogy tovább élnek bennünk, a lelkünk egy pillanatra összeér az övékkel és ennél csodálatosabb dolog a világon talán nincs is” – fogalmazott az orvosigazgató. Az eseményen igeszolgálatot tartott Gecse Attila, Tószegi István, valamint Molnár József kórházlelkész. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában