Felsőoktatás

2023.09.06. 08:00

Új hallgatóit köszöntötte a gépészmérnöki kar a Miskolci Egyetemen

Az elsőéves diákok fogadalomtételét követően a kiemelkedő felvételi eredményt elérők átvették a 100 ezer forinttal járó TOP 10 ösztöndíjukat is.

Fotó: ÉM

Tanévnyitó ünnepségen fogadta be új hallgatóit a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara. Az elsőéves diákok fogadalomtételét követően a kiemelkedő felvételi eredményt elérők átvették a 100 ezer forinttal járó TOP 10 ösztöndíjukat, majd sor került a kari tanács által odaítélt kitüntetések átadására is - részletezi az egyetem honlapja. Azt is olvasható, hogy a Gépészmérnöki és Informatikai Kar több mint hét évtized elméleti és gyakorlati tudását, korszerű és innovatív képzések sorát kínálja. Az oktatási feladatokkal összehangolt kutatási és fejlesztési tevékenység a naprakész, magas színvonalú, versenyképes tudás átadását jelenti a kar számára – fogalmazott az ünnepi tanévnyitón köszöntőjében Dr. Siménfalvi Zoltán dékán. Utalt ezzel arra is, hogy a Miskolci Egyetem nemzetközi rangsorokban elért legjobb eredményei ugyancsak a gépészmérnöki karhoz kötődnek - írják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában