Látogatás

2023.09.12. 14:00

Nagyköveti szinten támogatják a Miskolci Egyetemet

Nagyköveti szinten ismerkedtek a Miskolci Egyetem nemzetközi beiskolázási és kutatási kínálatával az Egyesült Arab Emírségek Nagykövetségének és a Finn Nagykövetségnek a képviselői, akik szeptember első napjaiban jártak a campuson.

Boon.hu

Miskolci Egyetem

Az Egyesült Arab Emírségek Nagykövetségének delegációja - Al-Samszi Szaud nagykövet, dr. Láng Kristóf, a nagykövetség gazdasági munkatársa és Juhász Attila, a nagykövetség sajtós munkatársa - szeptember 4-én tett látogatást a Miskolci Egyetemen, ahol Prof. Dr. Horváth Zita, rektor fogadta a vendégeket. A látogatás elsődleges célja az universitas megismerése mellett kiemelten az egyetem nemzetközi beiskolázási és kutatási kínálatára fókuszált - írja az egyetem honlapja. Hozzátették: a találkozón az arab ország nagykövete, Al-Samszi Szaud hangsúlyozta: fontos számára, hogy a az észak-magyarországi régió legnagyobb egyetemét az Emírségekben is megismerjék, és támogatni fogja az egyetem kapcsolatépítési törekvéseit. Egyúttal felajánlotta a rezidenciáját, a budai Neumann János-villát a Miskolci Egyetem számára arra célra, hogy egy tudományos hallgatói rendezvény helyszínéül szolgáljon - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában