Figyelem!

2023.09.23. 09:30

Ilyen korlátozások, lezárások vannak a Miskolci Piknik idején

A fesztivál miatt változott a villamos-és autóbusz közlekedés, és több változás az autósokat is érintik.

Boon.hu

Másként közlekednek

A villamosok esetében hétfőig éjszakánként a teljes vonalon villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek. Szombaton és vasárnap napközben a Tiszai pályaudvar – Malomszög utca villamos-megállóhely között közlekednek a villamospótló autóbuszok, míg a Malomszög utca – Felső-Majláth szakaszon továbbra is villamosok közlekednek. A 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni villamosbérlettel, illetve a papír alapú jegy másik végének érvényesítésével a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér irányába. Ugyanígy kell a papír alapú jegy másik végét érvényesíteni akkor is, amikor villamosról villamospótló autóbuszra, vagy fordítva villamospótlóról villamosra szállunk át. Mobiljegy esetében minden egyes átszálláskor új jegyet kell érvényesíteni, mert minden egyes járműnek egyedi azonosítója van.

A buszokat érintő változások

Az autóbuszok közlekedését érintő változás, hogy a Villanyrendőr autóbusz megállóhely lezárásra kerül, emiatt vasárnap üzemzárásig, az utolsó járattal bezárólag a Centrum megállóhely felé terelt útvonalon közlekednek a Hősök tere és a Népkert/Vörösmarty városrész megállóhely között a 14-es, 14G-s, 22-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 35R-es, 35É-s, 43-as, 44-es és 1É-s autóbuszok.
Szeptember 25-én, hétfő üzemkezdettől az MVK Zrt. valamennyi autóbusz és villamosjárata menetrend szerint és az eredeti útvonalán közlekedik.

Az autósokat érintő változás, hogy a Malomszög utca – Hunyadi utca – Ilona utca, valamint az Ilona utca – Kis-Hunyad utca kereszteződésekben a forgalomirányító berendezések sárgán fognak villogni csütörtökön 23:10-től hétfőn üzemkezdetig. Az autóval közlekedők számára fontos forgalmi változás, hogy a Széchenyi utca – Corvin utca kereszteződésnél a Centrum irányába a külső forgalmi sáv részlegesen lezárásra kerül.

Ideiglenes forgalmi rend

Miskolc belvárosában számos helyen ideiglenes forgalmi rend lép életbe. A változással érintett közutak és közterületek a következők: Hunyadi János utca, Városház tér, Széchenyi István utca, Patak utca, Erzsébet tér, Kossuth Lajos utca, Kandia utca, Csizmadia köz, Szinva-terasz, Szemere Bertalan utca.

A forgalomkorlátozások idején átmenetileg több közúti jelzőtáblát is kihelyeznek, egyes táblákat pedig érvénytelenítenek. Ahol szükséges, a forgalmat a Miskolci Önkormányzati Rendészet, indokolt esetben pedig a Miskolci Rendőrkapitányság a helyszínen irányítja majd.

Részletek

Hunyadi János utca, Bartók Béla tér, Dayka Gábor utca, Patak utca

2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig

A Hunyadi János utca 2. sz. térségében a mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhelyeket a Bartók Béla tér irányában áthelyezik.

A Hunyadi János utcai TAXI megálló a Dayka Gábor utcára kerül át.

A Hunyadi János utcát a Széchenyi István utca felé, a Bartók Béla térnél lezárják. A behajtási engedéllyel rendelkezők, valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja.

2023. szeptember 22. 6:00-tól szeptember 24. 21:00-ig

A Bartók Béla téren a jobbra kanyarodó sávot átmenetileg megszüntetik.

A Patak utcai fizetős parkolót (Városház téri „kavicsos parkoló”) a Patak utcánál lezárják.

Uitz Béla utca – Csengey Gusztáv utcai csomópont

2023. szeptember 20. 18:00-tól szeptember 24. 21:00-ig.

A Csizmadia-közt és a Kandia utcát az Uitz Béla utca csatlakozásoknál lezárják.

A behajtási engedéllyel rendelkezők (NAV és NYUFIG parkolót használók), valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja.

A fizetős parkolóhelyeket nem lehet majd használni.

Szemere Bertalan utca – Villanyrendőr

2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig.

Lezárják a Szemere Bertalan utcának az Arany János utca – Széchenyi István utca közötti szakaszát, ez érinti a Nagy Imre utca Kazinczy Ferenc utca csatlakozását is.  

Kazinczy Ferenc utca, Nagy Imre utca, Déryné utca

2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig.

A Régiségvásár idejére lezárják a Kazinczy Ferenc utcának a Régiposta utca – Széchenyi István utca közötti szakaszát, a Nagy Imre utcáról a Kazinczy Ferenc utcára történő kihajtás tilos lesz, és az útcsatlakozást is (dufart) lezárják.

A behajtási engedéllyel rendelkezők, valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja.

Széchenyi István utca – Szentpáli utcai csomópont

2023. szeptember 23-án az MVK Zrt. üzemkezdetétől szeptember 24. 21:00-ig.

A Corvin utcáról a Széchenyi István utcára, a villamospótló autóbuszok jobbra kanyarodása érdekében megszüntetnek egy sávot a Szentpáli István utcában, az Arany János utca és a Széchenyi István utca közötti szakaszon.

A szervezők a forgalmi változások miatt a közlekedők fokozott odafigyelését, türelmét és megértését kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában