Közeledik

2023.09.09. 14:33

Idén is számos programmal csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez Felsőzsolca

Felsőzsolca Város Önkormányzata ismét csatlakozott az idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal megrendezendő Európai Mobilitási Héthez. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon.

A hét az autómentes lét előnyeire is felhívja a figyelmet szerte Európában

Fotó: MW

Felsőzsolcán szeptember 16-án, szombaton Egészség és Sportnap keretében biztosítanak majd lehetőséget a lakosság részére az egészség megőrzéséhez szükséges vizsgálatok elvégzésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház közreműködésével tüdőszűrést is végeznek majd. Ahogyan az egész kampány során, úgy a nyitó rendezvényen is nagy hangsúlyt kap a sport. Érkezik továbbá az ország egyik legnagyobb ügyességi pályája az EXATRUN akadálypálya, majd közös edzésen vehetnek részt Rubint Rellával, a legkisebbek részére pedig mondókákkal és játékokkal készülnek a Bellőke foglalkozás keretében. Az önkormányzat Energiatakarékosság TOTÓ-jának nyereménye egy elektromos autó használata egy egész napra. A hét során kerékpáros programokon, vetélkedőkön, néptánc foglalkozáson, táncórán is részt vehetnek a lakosok, szeptember 22-én, pénteken pedig Toma és csapata – autómentes korokat idéző történeti kalandparkja várja az érdeklődőket a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában