Hihetetlen eltűnés!

2023.09.16. 09:43

Azt hitték meghalt a vízbe esett férfi, de végül előkerült élve!

Egy rosszul indult, de nagyon szerencsés kimenetelű eltűnésről számolt be a Neptun Mentőcsapat.

Boon.hu

A kutyák szagot fogtak és a vízbe esést is jelezték

Forrás: Neptun Mentőcsapat

Szeptember 13-án, 20:16-kor érkezett riasztás a B.-A.-Z Vármegyei Rendőr-főkapitányságról a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapathoz, miszerint egy 69 éves Sajóhídvégen élő férfi, otthonából horgászni indult a Hernád folyóra, ami a lakásuktól 500 méterre volt, de a megbeszélt időre nem ért haza.

A felesége keresni kezdte a horgászhelyen, de csak a fél pár papucsát találta ott, ezért azonnal segítséget kért a 112-es segélyhívón keresztül.

A Neptun Mentőcsapat önkéntesei gyorsan reagáltak a riasztásra és rövid időn belül 5 fővel, 2 kutyával és 2 gépjárművel a helyszínre indultak.

Kiérkezésük után szagminta vételezést hajtottak végre az önkéntesmentések és a Kyra nevű nyomkövető kutyával a háztól a folyóig követték az eltűnt személy nyomát, amit nagyon szépen mutatott a partig. Boyka a másik nyomkövető kutya a vízbe esés helyét is folyamatosan jelezte a kutyavezető felé.

A partszakasz átvizsgálása után, arra a döntésre jutott a csapat, hogy hajnalban csónakból, szonár és búvártechnikával folytatják a keresést, de erre – szerencsére – már nem volt szükség.

Végül eltévedt

A rendőrség munkatársai hajnalban tájékoztatták a mentőcsapat vezetőjét, hogy az eltűnt férfi épségben hazáért.

Elmondása alapján valóban beesett a vízbe, de átment a túloldalra horgászni és egy ismerőssel összetalálkozva a folyó lejjebbi szakaszára mentek horgászni. 23 óra után elindultak mindketten haza, de az eltűnt személy eltévedt és Sajólád településen találta magát. A településen egy autós felvette és sikeresen hazaszállította – számolt be róla a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában