Nem semmi!

2023.08.20. 18:43

Gátszakadásnál mentettek a Neptun búvárjai Ormosbányánál!

Sikeres műszaki mentést hajtott végre a Neptun Mentőcsapat két mentőbúvára a katasztrófavédelem felkérésére.

Boon.hu

Forrás: Neptun Mentőcsapat

A katasztrófavédelemtől érkezett felkérés Neptun Búvár Klub Mentőcsapatához, számoltak be róla. Iszaplavina és 40 méter mély víz árasztott el egy hatalmas bányaudvart gátszakadás miatt Ormosbánya közelében, maga alá temetve számos műszaki eszközt, köztük egy nagy értékű szivattyút is. Ezt a szivattyút kellett búvárainknak kiemelni.

A radaros felderítés a rendkívül szabdalt meder miatt csak bizonytalan eredményt hozott, így végül hagyományos búvártechnikával, mintegy 30 méter mélységben, a vak sötétben tapogatódzva kellett megtalálni az úszóműre szerelt, de a sár által részben eltemetett szivattyút. Végül a rögzítő tömlőt is sikerült elfűrészelnie búvárunknak, így a szerkezet hatalmas buborékfelhő közepette a víz színére emelkedett

 – számoltak be róla.

Forrás: Neptun Mentőcsapat

A sikeres mentést követően Macz János tűzoltó ezredes, a B.-A.-Z. Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az alábbi, nagyon kedves szavakkal köszönte meg munkájukat üzenetében:

A munka közben azt fogalmaztam meg a bányászoknak, hogy akik a vízben vannak, azok nagyobb emberek, mint a rendfokozattal parton állók és ezt komolyan is gondolom!

Nagyon megtiszteltetek azzal, hogy segítettetek!

Szeretem a jó és felkészült embereket.

Veletek öröm volt egy napot eltölteni.

Sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!

Tisztelettel: MJ

„Köszönjük ezredes úr, ez jól esett!” - írták a mentőcsapat közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában