Mentenek

2023.09.21. 11:30

A katasztrófa helyszínéről jelentkeztek be - Hope és gazdája már Líbiában kutat

Lehoczki Lászlóék megkezdték a mentést a hurrikán sújtotta területen.

Boon.hu

Lehoczki László Hope kutyájával, Binda Nikoletta Nózi kutyájával Líbiában.

Forrás: Lehoczki László Official

A kiutazó magyar csapat három kutyával (Hope, Nózi és Smile) kutatási feladatokat lát el a hurrikán sújtotta Líbiában. Mivel a líbiai katasztrófa helyszínén még mindig nem állt helyre az internet, illetve a telefonszolgáltatás, ezért a kint dolgozó csapatok csak a Külügyminisztériumal tartják a kapcsolatot.  

Mentőink a helyszínen

A legfrissebb információk szerint a három csapat elkezdte a munkát. Kint vannak terepen, dolgoznak. Mindenki jól van, és biztonságban vannak. A helyi erőkkel együtt végzik a feladatukat.

Az Inter Rescue Hungarian USAR Team (Spider, Főnix, Legott, Életjel) köszönik az itthonról érkezett támogatásokat.

A magyar csapat 

Mint a Boon.hu beszámolt róla, az Inter Rescue Hungarian USAR Team is felkérést kapott a Líbiát sújtó Daniel Hurrikán áldozatainak felkutatásában való részvételre. Csapat tagja a Spider Mentőcsoportból Lehoczki László Hope kutyájával, Binda Nikoletta Nózi kutyájával, az Életjel csapatból Turi László Smile-lal, a Főnix tagjaiként Bessenyei Péter, aki a logisztikáért felelős, illetve a Legott Mentőcsoportból Madarász Lajos búvárként, szonár kezelőként.  

Keresés

Mint ismert, Lehoczki Lászlóék repülővel utaztak a törökországi Izmírig, ahonnan hajóval - mintegy 30 órát utazva - haladtak tovább a katasztrófa helyszínére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában