Fejlesztés

2023.08.31. 14:31

„Csoda az egész!” – vízi tábort avattak Bodrogkeresztúron

250 millió forintos beruházás valósult meg Bodrogkeresztúron, a folyó közelében. A Fülöp, a gólya rendezvény- és apartmanházakat csütörtökön adták át.

Soós Péter

Réthy Pál, Rozgonyi István, dr. Koncz Zsófia és dr. Szabó Tünde vágta át a szalagot

Fotó: Ádám János

A közösségi épület mellett tíz tábori ház – emeletes ágyakkal és valamennyiben vizes blokkal – várja egész évben az idelátogatókat. Rozgonyi István, a település polgármestere kiemelte, négyéves időszakot zárnak le az átadóval.

„Számos beruházás történt az elmúlt esztendőkben. Elkészült a tornaterem és a hozzá tartozó parkoló, megújult a főutca, valamint a katolikus és a református templom is. A tábor helyén, a Bodrog mellett egykor egy nagy placcot alakítottunk ki, de akkor még nem tudtuk, mi lesz itt. Egy ismerősöm keresett meg, hogy szívesen csinálna a helyen egy beruházást. Aztán bekerültünk a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programjába, így meglett a forrás is, majd kezdődhetett az ötletelés. A többi már történelem, megszületett a vízi tábor, 250 millió forintból, a Belügyminisztérium támogatásával” – mesélte a településvezető. Hozzátette, a későbbiekben szeretne még a folyó mellé egy csónakházat és stéget is kialakítani, valamint a partot „megnyitni”.

Büszke lehet mindenki

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője a polgármesterhez csatlakozva Bodrogkeresztúr fejlesztéseit emelte ki.

„Ez egy csoda! Büszke lehet a községre mindenki, hiszen sok áldozattal és türelemmel is járt az építkezés. A Fülöp, a gólya névnek története is van. Spanyolországból érkezett a madár, itt lelt otthonra és 12 éven keresztül élt itt. Nem véletlen, hogy beleszeretett a környezetbe. Az a célunk, hogy tovább fejlődjön a környék” – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár arról beszélt, hogy 2019-ben döntött úgy a kormány: gazdaságfejlesztési programmal támogatja a foglalkoztatás növelését.

Munkahelyeket teremtettek

„A Központi Statisztikai Hivatal segítségével választottuk ki, mely települések kerüljenek be, Bodrogkeresztúrra a második ütemben került sor. A turisztikai fejlesztések nagyon fontosak Magyarországon, s Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye szülötteként külön örülök annak, hogy itt több ilyen is fut, illetve már megvalósult. Ezzel a beruházással a községben új munkahelyek jöttek létre, ötéves fenntartási kötelezettséggel” – sorolta a politikus. Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos ugyancsak Bodrogkeresztúr példaértékű fejlődéstörténetét emelte ki.

„A környéken tapasztalható összefogás is etalon, az egyik település fejlődése pozitívan hat a többire. Ez segíti a családokat, a fiatalokat és a turizmust is. Fontos cél volt, hogy ne csak nyáron, hanem az év minden szakában várhassa a központ a látogatókat” – mondta Dr. Szabó Tünde.

A tábor közösségi épületét Kertész János Ferenc plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában