Fejlesztés

2023.08.29. 15:30

Jó minőségű utat kaptak az átjáráshoz

Korábban is sokan használták: autósok, biciklisek és gyalogosok is, de már nagyon rossz állapotban volt.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Átadták a Sajókeresztúr-Sajóecseg közötti felújított mezőgazdasági utat kedden délelőtt. 

Az út átadási ünnepségén Zupkóné Zörgöly Zsuzsanna jegyző köszöntötte a résztvevőket, majd Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere, illetve Csöbör Katalin országgyűlési képviselő ismertették a kormányzati támogatásból megvalósult projekt részleteit.

Sajókeresztúr és Sajóecseg két összetartó település. A gyerekek átjárnak iskolába, barátságok, szerelmek, üzleti kapcsolatok szövődnek a szomszédok között. Az út, amit naponta használtak, már nagyon rossz állapotban volt, több mint harminc éve nem volt felújítva – mondta Kollár Miklós. A polgármester hozzátette: a közös gondolkodás, a döntés meghozatala a két település képviselő-testülete között és maga a megvalósítás is gyorsan megtörtént a közbeszerzést követően. Gyakorlatilag már tavasszal készen volt az út, már a pályázati elszámolásnál tartanak – emelte ki. 

Korábban is aszfaltozott volt az út, de már erősen kátyúsodott, két autó nem fért el egymás mellett. Most azonban a teljes szakasz több rétegű aszfaltréteget kapott, illetve a padkaszélesítés is megtörtént. A beruházás mintegy 49 millió forint pályázati forrás ráfordításával valósult meg.

Találkozási pont, fejlődési lehetőség

„Ahhoz, hogy ennek az útnak a jelentőségét megértsük tekintsünk vissza az elmúlt 13 évre. 2010-ben, amikor átvettük a kormányzást Borsod -Abaúj-Zemplén vármegye az ország egyik legelmaradottabb régiója volt. Fejletlen infrastruktúra, munkanélküliség jellemezte térségünket” – hangsúlyozta Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő. A fejlődés érdekében a települések hivatalait, iskoláit, óvodáit, orvosi rendelőit, templomait is felújították. Mostanra már a térségi együttműködést is erősíteni tudják. Összekötő utak, kerékpárutak, mezőgazdasági utak építésével – fűzte hozzá a képviselő. A most átadott útszakasz közvetve, és közvetlenül is szolgálja majd mind Sajókeresztúr, mind Sajóecseg mezőgazdasági, illetve egyéb iparági együttműködését.

Az utat sok lakos használja mindkét település részéről. A sajóecsegi gyerekek erre járnak a sajókeresztúri iskolába. Fontos volt a felújítás és időszerű is, örömteli, hogy megvalósult – vélekedett Inklovics László, Sajóecseg polgármestere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában