Fejetlenség

2023.08.29. 07:00

Kaotikus állapotok uralkodnak Miskolctapolcán az útépítés miatt

A helyiek egy része megdöbbentőnek tartja, ami a turisztikai szezonban zajlik a városrészben.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Keserves állapotokat írt le az épülő Görömbölyi úttal kapcsolatban egy olvasónk, a levelet eljuttatta szerkesztőségünkbe. Az olvasó szerint a problémát az okozza, hogy „a Görömbölyi utca elején, ahova pár éve még körforgalom volt felfestve, de az azóta lekopott, úgy állnak meg az autók, mintha mindig is parkolónak lett volna kialakítva”. Szerinte ez azért probléma, mert ezek a parkoló autók akadályozzák a forgalmat főként hétvégén, és a lezárások miatt egyre több autó koncentrálódhat kisebb helyre. Azt is írta, hogy szerinte ezzel nemcsak a parkba vagy a lakóházakhoz való eljutást nehezítik meg az álló gépjárművek, hanem balesetveszélyes helyzeteket is előidézhetnek. Több ember is névtelen bejelentést tett a közterület-felügyelet felé, fogalmazott, volt, hogy egyáltalán nem foglalkoztak a hivatalban a bejelentéssel, de olyan is előfordult már, amikor csak hitegetést kaptak. 

Portálunk korábban több ízben is foglalkozott a problémával, most is kimentünk a helyszínre, ahol teljes fejetlenséget tapasztaltunk. Főként a parkolási táblákat hiányoltuk, de a forgalmi rendet szabályozó táblák sem egyértelműek. 

Helyszűke

 „Áldatlan állapotok vannak itt, főleg hétvégén borzasztó a helyzet” – mondta az Északnak Kamecz Erzsébet. Hozzátette: most lehet látni, hogy felbontották az utat, és a teherautók jönnek-mennek, így a forgalom miatt jelentősen balesetveszélyes az amúgy lakó- és pihenőövezet is. „A parkolás miatt hétvégén szinte egyirányúra szűkül az út, így szerintem ide mentő, tűzoltó be sem tudna jönni a helyszűke miatt” – mutatott rá. 

Azt is elmondta, előfordul, hogy a parkba is bemennek autóval, amit egyébként csak áruszállításra lehetne használni. Egy neve elhallgatását kérő járókelő azt mondta lapunknak, hogy őket már fenyegették is meg, amikor szóltak egy autósnak a parkolás miatt, így inkább már nem szólnak. 

A tapasztaltakkal kapcsolatban megkereste lapunk a miskolci városháza sajtóosztályát. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy megfelelőnek tartják-e a parkolási helyzetet a városrészben, illetve szerintük a Miskolctapolcán folyó építkezés van-e hatással a most kialakult helyzetre, amennyiben igen, mivel orvosolják azt. A válaszra visszatérünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában