Jó tudni!

2023.08.05. 08:41

Módosul a vonatközlekedés: lesz olyan vonat, amelyik el sem indul

Pályafelújításokra és menetrendi módosításokra kell számítaniuk a vonattal közlekedőknek augusztus 7-től Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is.

Fotó: Löffler Péter

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - írja a MÁV közleményében.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon augusztus 10-ig Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

  • A Tokaj és Hernád-Zemplén InterCity vonatok 10 perccel korábban, óra 15-kor indulnak a Keleti pályaudvarról, illetve ugyanennyivel később, óra 45-kor érkeznek meg Miskolc felől a Keleti pályaudvarra.
  • A Hernád-Zemplén InterCity vonatok Füzesabonyban is megállnak.
  • Az Agria InterRégió vonatok 5 perccel korábban, óra 55-kor indulnak a Keleti pályaudvarról, illetve ugyanennyivel később, óra 05-kor érkeznek meg Egerből a Keleti pályaudvarra.
  • A Füzesabony–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza viszonylatú személyvonatok napközben az Agria IR vonathoz való csatlakozás után óra 29-kor indulnak Füzesabonyból, Miskolctól menetrendjük nem változik. Miskolcról 11 perccel korábban, óra 22-kor indulnak Füzesabonyba. A munkanapokon Füzesabony állomásról Miskolc-Tiszai pályaudvarra 5:34-kor induló személyvonat (5050) nem közlekedik.

Hirdetmény

Hirdetmény80a

Hirdetmény87a

Hirdetmény89

Hirdetmény94

A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon augusztus 23-tól 27-ig – Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti pályakarbantartás miatt – egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Tokaj és Hernád-Zemplén InterCity-k, illetve az Agria InterRégió vonatok menetrendjét ez a vágányzár már nem érinti.

  • A Füzesabonyból Miskolcra 6:51-kor és a Miskolcról Füzesabonyba 13:59-kor induló személyvonat (5032, 5035) nem közlekedik.
  • A Miskolcról a Keleti pályaudvarra reggel induló InterRégió vonat korábban, 5:02-kor indul és Füzesabonyig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Hirdetmény

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók az Info menüpontra kattintva: https://www2.gysev.hu/.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában