Vészjelzés

2023.08.04. 08:36

Másodfokú riasztás: viharos széllökések és jégeső is kísérheti a zivatarokat Borsodban!

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére péntek éjfélig.

Boon.hu

Fotó: BNR

Péntek reggelig, kora délelőttig elsősorban az ország északi, északnyugati felén képződnek zivatarok, amelyek fő kísérőjelensége a felhőszakadás (ált. 25-50 mm) lesz. A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés (ált. 45-65 km/h) és minimális eséllyel jégeső (ált. < 1-2 cm) is társulhat.

Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól elsősorban az Alföldön és az északkeleti tájakon számíthatunk zivatarokra, amelyekhez viharos széllökés (60-90 km/h), jégeső (2-5 cm) és felhőszakadás (25-50, néhol > 50 mm) társulhat. Jelentős bizonytalanság mellett akár heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket lokálisan károkozó szélroham (> 90 km/h) és 5 cm feletti jég is kísérhet.

Péntek estétől délnyugat felől kiterjedt zivataros rendszer várható, amelyhez a felhőszakadás (30-60, helyenként > 60 mm) mellett kezdetben a már említett heves kísérőjelenségek is társulhatnak. A csapadékrendszer az éjszaka folyamán fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában