Figyelem!

2023.08.15. 08:00

Hat vármegyében folytatódik a szúnyoggyérítés, Borsod-Abaúj-Zemplénben is!

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a héten 68 településen és Budapest XXI. kerületében lépnek fel a vérszívók ellen.

Fotó: Csapó Balázs

A korábbi csapadékos időjárás következtében számos területen alakultak ki csípőszúnyog tenyészőhelyek. A folyók árterei, az állóvizek növényzettel benőtt szélei és a ház körüli kisvizek egyaránt ideális élőhelyet biztosítanak a szúnyoglárvák számára. Meleg időben akár egy hét alatt is képesek kifejlődni a vérszívók.

A kifejlett szúnyogok ellen a települések belterületén védekeznek platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel. A készítményt finom permetként, nagyon alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre és más beporzó rovarokra nincs hatással.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében augusztus 16-án, szerdán végeznek szúnyoggyérítést Ároktő, Borsodivánka, Négyes, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszavalk és Tiszatarján településeken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában