Közlekedésbiztonság

2023.08.18. 17:23

Ezért lehet lassan haladni Tokaj és Bodrogkeresztúr között

A Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő út egy rövid szakaszán az épülő kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű.

Fotó: Arturs Laucis photography

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a vis major helyzetre való tekintettel, a közlekedők biztonsága érdekében, a helyreállítási munkák idejére a 7,5 tonnánál nehezebb járművek áthaladását korlátozza a szakaszon, illetve az egyik sávot is lezárták a szakemberek a járművek elől. Tokaj és Bodrogkeresztúr között így csak a 7,5 tonnánál könnyebb járművek közlekedhetnek augusztus 18-a, péntek délutántól, a forgalmat jelzőlámpa irányítja és 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben a helyszínen. Ennek betartására fokozottan felhívják az autósok figyelmét a szakemberek. 

A közútkezelő felvette a kapcsolatot és tájékoztatta a Volánbuszt is, így a tömegközlekedési járművek is kerülőúton haladhatnak majd. A mentők, tűzoltók és a rendőrök a szakaszt a súlykorlátozás ideje alatt továbbra is használhatják majd. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A helyreállítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában