Várospolitika

2023.08.19. 08:00

Elhatárolódik a miskolci Fidesz-KDNP a DK-s tervektől

Szerintük a városvezetésben és a Velünk a Város frakcióban zajló és dúló folyamatok nem a miskolciak érdekeit szolgálják.

Ujlaki Attila

Hollósy András önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakciók szóvivője

Fotó: Ádám János

Országos és városi szinten is elhatárolódunk Gyurcsány Ferenctől, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől – reagált a portálunknak Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP frakciók szóvivője annak kapcsán, hogy kiderült, a DK országos elnöksége szeptemberben dönthet arról, támogatják-e Veres Pál jelenlegi miskolci polgármester indulását a 2024-es önkormányzati választásokon. 

„Ameddig Veres Pál, Miskolc jelenlegi polgármestere a városházán fogadja Gyurcsány Ferencet és kézjegyével hitelesíti a DK helyi emberének szerintünk áron alul értékesett belvárosi ingatlanának adás-vételét (korábban ezt Mokrai Mihály DK-s önkormányzati képviselő tagadta – a szerk.), valamint DK-s jelöltek mellett kampányol, és egy pandémia alatt dupla tanácsadói díjat fizet a párt helyi emberének a turizmus fejlesztéséért, addig a Fidesz-KDNP nem kíván beleavatkozni a Velünk a Város és a Gyurcsány-koalíció ügyeibe” – mondta. Szerintük ennek a politikának itták meg a levét az elmúlt négy évben a miskolciak.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Veres Pál, Miskolc város polgármestere. A DK a Velünk a Várossal a jövőben is együttműködne, Veresről azonban szeptemberben döntenek Budapesten
Fotó: ÉM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában