Veszélyjelzés

2023.08.16. 15:41

Citromsárga riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében csütörtök éjfélig

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2023.08.17. csütörtök éjfélig.

Vihar Miskolcon

Fotó: Ádám János

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az ország területén elszórtan számíthatunk zivatarokra - a délnyugati, illetve az északkeleti tájakon valamivel alacsonyabb valószínűséggel várható dörgés, villámlás. Este még hasonló eloszlásban, de lecsengő jelleggel továbbra is lehet zivatar, majd az éjszaka második felében már inkább a Dunától keletre várható zivatartevékenység. Csütörtökön is elszórt jelleggel alakulnak ki zivatarok, majd estére már csökken a csapadékhajlam és lecsengenek.

Az erősebb záporos, zivataros góchoz mindkét nap intenzív csapadék (~15-25 mm), szélerősödés (~45-55 km/h), esetleg jégeső (1-2 cm-nél nem nagyobb átmérő) társulhat.

A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön a délkeleti országrészben 25 fok közelében alakul.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki: zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Friss időjárás-jelentés a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában