Szolgálat

2023.08.30. 10:00

Beiktatták az új sátoraljaújhelyi lelkipásztor házaspárt

Beiktatták a Sátoraljaújhelyi Református Egyházközség szolgálatára és vezetésére Dezső Attila és Dezsőné Pájzu Anita lelkészeket.

Bódisz Attila

Forrás: Facebook/Hörcsik Richárd

Az ünnepen az egyházkerület elöljárói, a város vezetői, a testvéregyházak papjai, a gyülekezet és a hívek kértek áldást a két lelkipásztorra. Az eseményen a Zempléni Református Egyházmegye esperese, Mészáros István hirdetett igét. A lelkész házaspár a Sárospataki Református Teológiai Akadémián végzett, Sátoraljaújhelyre egy éve kerültek, akkor búcsúzott el 28 évnyi szolgálat után a város református közösségétől elődjük, a Kádár házaspár. Előtte a Bodrogközben, Ricsén és környékén szolgáltak, ahol a gyülekezet építése mellett komoly építkezési munkákat is végrehajtottak.

A hivatalos lelkészbeiktatási ünnepséget – amelyen csaknem negyven környékbeli gyülekezetek lelkipásztorai, valamint más történelmi egyházak is képviseltették magukat - a hétvégén bonyolították le. A lelkész házaspárt mások mellett dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője (ugyancsak református lelkész) is köszöntötte, majd ajándékként átadta Méliusz Juhász Péter 1568-ban Nagyváradon megjelent, a Jelenése könyve fordítását tartalmazó kötet hasonmás kiadását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában