Szerencsi Artúr Napok Fesztivál

2023.08.26. 20:00

Mindent megtudhattak a szerencsi csokoládéról a játékos kedvűek (fotókkal frissítve)

Egész nap érkeztek a legkülönfélébb korosztályok, a legkisebbektől, az idősekig Csokiútlevéllel a kezükben.

Nagy-Hankó Krisztina

Egy gombóc csokifagyi és a puzzle kirakása kell a pecséthez, hogy teljen a Csokiútlevél. Ez a beugró a nyereményekhez az Artúr napokon, Szerencsen.

Fotó: Ádám János

A Szerencsi Artúr Napok Fesztivál kiegészítő programja egy különleges csokitúra, amely segítségével játékosan megismerhető a 100 éves szerencsi csokoládé története. Aki a Csokiútlevélben összegyűjti mind a négy pecsétet, részt vehet egy sorsoláson értékes nyereményekért. A sorsolás a fesztivál záró napján, vasárnap lesz a Zoltán Erika koncert előtt. A Csokiútlevél bármelyik kapcsolódó helyszínen átvehető. Az első pecsétet az útlevélbe a Halász, a KisHalász vagy az Édes Álom Cukrászdában lehet megszerezni egy óriás puzzle kirakásával. A másodikért a Zempléni Múzeumba kell ellátogatni, ahol az „Édes Évek” című kiállítást lehet megtekinteni, amely a szerencsi csokoládégyártás 100 évéről szól. A harmadik pecsétért a Szerencsi Turisztikai Központba kell menni, ahol figyelmesen végig kell nézni a „Csokiszobor” című kiállítást. Az utolsó pecsét a csokigyárban kerülhet az útlevélbe, ahol kiderül, hogyan készül a hamisítatlan szerencsi csokoládé.

Hosszú hétvége Szerencsen

Nagy Szilvia a családjával Budapestről érkezett az Artúr Napokra. Az egész hétvégét itt töltik, az összes programon részt vesznek és a csokitúrát is teljesítették – tudta meg a boon.hu. Beszélgetésünk idején már éppen az utolsó pecsétet gyűjtötték be az egyik cukrászdában. Szilvia elárulta, hogy ők a csokigyárban kezdtek, nagyon érdekesnek találták, és csokoládét is kóstolhattak, többfélét. Szerencsejátékon is részt vettek, ahol Macskanyelvet nyertek több dobozzal is. A Zempléni Múzeumban és a Turisztikai Központban az édesség szerencsi történetét követhették nyomon, majd kvíz kérdésekre válaszoltak, utoljára pedig a cukrászdába jöttek, ahol az óriás kirakó után az utolsó pecsétet is megszerezték.

Később a koncertet is megnézik

Elsősorban a zenekarok miatt jöttek a fesztiválra, a Tankcsapda koncert érdekli őket leginkább - mondta Tóth Máté és felesége Veronika, akik Bodrogolasziban laknak, és csak a szombati napra érkeztek Szerencsre. A Facebook-on találtak rá a Csokiútlevél programra, ezért korábban érkeztek, hogy végig tudjanak menni az összes helyszínen az esti koncertek előtt.

A gyermekkor jutott eszükbe

Csakúgy, mint mindenkinek, aki részt akart venni a játékban, a cukrászdai helyszínen a belépő egy Gombóc Artúr fagyi volt, vagyis egy gömb csokoládé, nagyon kedvezményes, 100 forintos áron. 

„Nem is szeretem a csokifagyit, de ez nagyon finom” - vélekedett Balogh Vivien, aki párjával Zolnai Sándorral járta be a Csokiútlevéllel a négy helyszínt. Hajdúböszörményből jöttek, a szombati napot szemelték ki, természetesen egészen estig maradnak a fesztiválon. Vivien már másodszor járt a csokoládégyárban, de most is tetszett neki. Sándor kiemelte, hogy nem is számított akkora termékkínálatra, mint amit ott megismertek. Ami szintén megfogta őket, az a nosztalgikus érzés volt, amikor gyermekkoruk kedvenc édességeit megpillantották. Még egy érdekességre is rájöttek: a csokimikulásokat és szaloncukrokat már most, az augusztusi kánikulában elkezdik gyártani. „Nagyon jó kis program” – tette hozzá Vivien, de elárulta, nagy kedvence a Folow The Flow, úgyhogy a koncertet is várja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában