Veszélyjelzés

2023.07.12. 08:13

Másodfokú riasztás Borsodban: ez közelít felénk nyugat felől

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2023.07.12. szerda éjfélig.

Fotó: Bujdos Tibor

Heves zivatarok jönnek

Kora délutánig helyenként előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre. Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ cm átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 km/h, de akár 100+ km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol akár >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén.

Tombol a kánikula is

A napi középhőmérséklet az északkeleti területeket leszámítva 25 fok felett, főként a déli területeken 27 fok körül várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Borsodban másodfokú a riasztás

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén elsőfokú riasztás van érvényben felhőszakadás miatt. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában