Figyelem!

2023.07.14. 11:30

Veszélyben a Zsófia-kilátó!

Vasárnap éjfélig keresik Magyarország legszebb erdejét. Szavazzon a Zsófia-kilátóra!

Boon.hu

Zsófia-kilátó

Keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét! A tél végén kezdődött és 22 héten át tartó szavazás résztvevői ajándékcsomagokat nyerhetnek. A szavazatokat a szervezők július 16. éjfélig várják az Agrárminisztérium facebook oldalán

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozatában hetente bemutatott egy állami erdőgazdaságot - köztük a "mi erdőnket", a Zsófia-kilátót, hogy megkönnyítse a szavazók dolgát.

Értékes erdeink 

Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából. 

A 21 erdőgazdasági társaság nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordít az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

Így áll a szavazás 

Az Agrárminisztérium július 16. éjfélig várja a szavazatokat a Magyarország legszebb erdeje szavazásra.

A verseny jelenlegi állása szerint 2448 szavazattal a Bakonyerdő Zrt. gondozásában lévő Cuha-völgy az első, 2108 vokssal vármegyénk legújabb létesítménye, a Zsófia- kilátó a második, és a Baktai-erdő 1879 szavazattal, a Nyírerdő Zrt. gondozásában a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában