Projekt

2023.07.19. 16:46

Biztonságossá teszik az ivóvízellátást

Kazincbarcikán jelentették be az ÉRV 13 és fél milliárd forintból megvalósuló projektjeit. 

Boon.hu

Nagyberuházást jelentett be az ÉRV Zrt.

Három nagyszabású, a minőségi vízellátás érdekében megvalósuló projektet indított el az Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt. több mint 13 milliárd 450 millió forint uniós támogatásból, amely összesen – a vármegyénkbeliekkel együtt – 30 települést érint. 

A „Borsod megyei regionális víziközmű rendszerek bővítése keretében távvezetékek építése”, az „ÉRV Zrt. Miskolc-Borsodi régió közötti kooperációs vezeték létesítése”, valamint a „Verpelét és térsége biztonságos vízellátása” című projekt részleteit szerdán délelőtt, a kazincbarcikai Lukács Hotelben sajtótájékoztató keretében mutatta be Hudák József, az ÉRV ZRt. üzemmérnökség-vezetője. Köszöntőt mondott Lőrinc Ákos, az ÉRV ZRt. vezérigazgatója. A rendezvényen részt vettek Demeter Zoltán és Horváth László országgyűlési képviselők is. 

A térség fennálló, illetve a klímaváltozással és egyéb hatásokkal összefüggő várható vízellátási problémáit, valamint a lehetséges megoldásokat elemezve, 2022-ben a Nemzeti Vízművek Zrt. támogatásával az ÉRV ZRt. és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciuma sikeres pályázatot nyújtott be

– olvasható az ÉRV ZRt. közleményében. „Az előkészítő munka során a konzorciumi partnerek együttműködtek az érintett térségek országgyűlési képviselőivel és településvezetőivel. A támogatási szerződést a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatóságával kötötték meg. A tervezési folyamatok már 2022-ben elindulhattak és rövidesen megkezdődhettek a kivitelezési munkák is. A komplex fejlesztési elképzelés keretében nagyságrendileg 70 kilométer új távvezeték épül, és megvalósul az érintett települések, településrészek biztonságos ivóvízellátása.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában