Karitatív program

2023.07.22. 18:30

Indul vármegyei búzagyűjtés a Magyarok Kenyere programhoz

Az aratással egy időben elindult a búzagyűjtés is a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program javára országszerte, így Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is. A magyar gazdák legnagyobb karitatív akciója idén tizenhárom éves.

Boon.hu

Magyarok Kenyere búzát gyűjik

Fotó: Török János

A Magyarok Kenyere program vármegyei házigazdája ez alkalommal Kossuth Lajos szülőfaluja, Monok. Itt ünneplik július 28-án a gazdák az új búzát, az aratást és az adakozás örömét a Búzagyűjtő Napon.

Az eseményt követően augusztus 20-ig várják az adománybúzát nyolc gyűjtőponton: Monokon, Szerencsen, Mérán, Gesztelyen, Hercegkúton, Mezőcsáton, Szendrőben és Mezőkövesden.

A dobogón... 

Évek óta a harmadik legjelentősebb adománytevő a vármegyék közül Borsod-Abaúj-Zemplén a Magyarok Kenyere programban. Tavaly 62 tonna kenyérgabonát adtak össze segítségképp az itt élő és munkálkodó gazdálkodók, így biztosítva 20 gyermekétkeztetéssel foglalkozó és hátrányos helyzetű családokat támogató egyesület és alapítvány lisztigényét. Szervezőként a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának vármegyei vezetése hangsúlyozza: az elsődleges cél a programban részt vevő gazdálkodók számának, az összefogás mértékének a növelése, hiszen minden zsák gabona számít; és persze fontos az is, hogy minél többen megtapasztalják az adakozás örömét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában