Szenzációs

2023.07.18. 14:56

Borbusszal barangolható be Tokaj-Hegyalja

Tavaly augusztusban a Tokaj-hegyaljára látogató turisták számára biztosítottak utazási lehetőséget azzal a Tokajbusz elnevezésű járattal, amelynek bevezetését akkor a tokaji vasútállomáson jelentették be.

Serfőző László

Bemutatták az új irányjelző táblákat

Fotó: SFL

Egy évvel ezelőtt elhangzott, a menetrendszerinti buszjárat összeköti a történelmi borvidék településeit, lehetőséget biztosítva a borkóstolásra azon kirándulóknak, akik vonattal, vagy gépkocsival érkeznek a pátriába. 

Most, közel egy évvel a tavalyi bejelentés után ismét sajtótájékoztatóra invitálták a média képviselőit, ezúttal a Tokaj Katlan elnevezésű szórakoztató központ parkolójába.  

Az eseményen Posta György tokaji polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes mondta el, hogy a busz Magyarországon belül teljesen egyedi jelleggel bír, napi- és háromnapos jeggyel.

Tokajbusz Térkép készült 

„A konstrukció gyakorlatilag azt jelenti, hogy főleg Tokaj-Hegyalja magterületén belül nagyon kedvezményes áron tudjanak eljutni a térségbe érkező vendégek – mondta a miniszterhelyettes. – Köszönöm, hogy a Volánbusz az idén is elindította a Tokajbuszt, amit a következőképpen kell elképzelni; ha megérkezünk Tokaj-Hegyaljára, a szerencsi és a tokaji vasútállomás között hét települést érint a járat. Ha Tokajból indulunk a busszal, akkor útba esik Bodrogkeresztúr, Mád, Tállya, Rátka, Ond, Szerencs és egy másik járat közlekedik Tokaj és Tarcal között. Abból az alkalomból, hogy újra közlekedik a busz, készítettünk egy Tokajbusz Térképet, amin a turista a menetrendet is megtalálja, illetve az élménypontokat, a látnivalókat a történelmi borvidéken. Az útvonal tervbe bekerült Bodrogkisfalud is, tehát nyolc helység nevezetességei láthatók az utazás során. Kihelyezünk különböző, iránymutató táblákat is, lehessen látni, merre közlekedik a busz. Ez a konstrukció nagyon jól illeszkedik a vármegye bérlethez."

Két óránként indul 

Kameniczky Ákos a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója hozzátette, hogy sokat beszéltek arról, miként lehetne ezt a szolgáltatást hatékonyan végezni.  

„Kialakult az a koncepció, hogy péntek estétől hétfő hajnalig közlekedtetik a buszt, nagyjából kétóránként. Nagyon fontos, hogy igazodjunk a vasúti közlekedéshez mind Szerencsen, mind Tokajban az IC járatokat illetően. Újak, mindössze másfél évesek a buszok, célunk volt, hogy a tarifa is vonzó legyen, így került kialakításra a „borongoló jegy,” időközben bejött a vármegye bérlet, amiből már több mint egymillió darabot értékesítettünk. Ez az első mintaprojektünk, ezen felbuzdulva egy hónappal ezelőtt a Balaton északi partján is készítettünk egy járatot, remélem megvalósulnak azok a célok, amiket közösen elterveztünk" – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában