Fejlesztés

2023.07.03. 14:36

Teljes szakaszon bejárható a déli-ipari park Miskolcon (fotók)

A beruházás eredményeként a Bogáncs utcát összekötötték a Joyson utcával.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő, Szopkó Tibor alpolgármester, Veres Pál polgármester és Bak László, a Lasped Kft. ügyvezető igazgatója

Fotó: Ádám János

Az „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” című projekt zárórendezvényét tartották hétfőn a Déli Ipari Parkban, a Galamb József utcában, az új körforgalomnál. Az eseményen beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere. „Valami újat és valami jót átadni felemelő érzés, itt mindig valami újról tudok beszámolni” – hangsúlyozta beszédében. Hozzátette: most is látszik, hogy a Déli Ipari Parkban a kisebb területeken is folyik az építkezés, azaz hamarosan teljesen benépesül a terület. Arra is emlékeztetett, hogy a korábbi évtizedben több világhírű cég érkezett a városba. „Minden négyzetméterét szinte eladtuk már a területnek, így várjuk a folytatást. A cégek és befektetők, akik megvásárolták a területet, ugyanis egyúttal azt is vállalták, hogy fejlesztik is azt. „A mai esemény egy útátadás, amely szükséges egy ilyen méretű ipari park esetében, hiszen fontos, hogy magas forgalom mellett is megközelíthetőek legyenek az egyes területek” – fogalmazott. Arra is rámutatott, hogy a mai nap egy több mint tízéves folyamat lezárása, és egy újabb nagy lépés ahhoz, hogy Miskolc ipari parkjai benépesüljenek. „Fontos, hogy minél több miskolci tehetséges fiatal a városban találja meg számításait” – húzta alá. A polgármester azt is elmondta, hogy a terület „technológiai park” minősítést kapott. A projekt során mintegy 3500 méter aszfaltút készült el. 

A harmadik ütem

Dr. Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy három ütemben valósult meg a beruházás, amelynek a mostani, harmadik üteme a teljes területet összeköti egymással. „A beruházás eredményeként a Bogáncs utca összekötődött a Joyson utcával” – mondta. Hozzátette: a projekt több milliárd forint értékben valósult meg nagyrészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából. „A harmadik ütemben a korábbiakhoz hasonlóan a teljes szakaszon járda, illetve buszmegállók és közvilágítás épült ki, valamint körforgalom is létesült” – mondta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában