Városnap

2023.06.29. 11:00

Születésnapját ünnepli a hétvégén Szendrő

A Város 27. születésnapja alkalmából megrendezésre kerülő SZENDRŐ 27 elnevezésű programsorozat június 30-án pénteken kezdődik 11 órakor a Kastélykertben, nyílt Ünnepi testületi üléssel.

Boon.hu

20210703 Szendrő Szendrő születésnapján mindenki jól érezte magát, a legkisebbek pedig lelkesen versenyeztek. Várossá válásának 25. évfordulóját ünnepelte a hétvégén Szendrő. Egymást érték a kulturális és sportprogramok. Az erőd a Felsővár kicsinyített mása, hivatalosan pénteken adták át. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

A pénteki ünnepi testületi ülésen beszédet mond Szaniszló János polgármester és Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. 13 órától a Szendrői Népdalkör ad műsort, Bodnár Tamás, a Magyar nemzeti Levéltár vármegyei igazgatóhelyettese a szendrői Gerse utca címmel tart előadást. Dr. Tomka Gábor, a magyar nemzeti Múzeum gyűjteményi főigazgató-helyettese A szendrői várak címmel tart előadást, majd a Császta Néptáncegyüttes műsora következik. A napot a jutalmazott gyerekek hőlégballonos sétarepülése zárja.

Szombaton a Strandréten Sportágválasztóval várnak kicsiket és nagyokat, lesz mazsorett, sakk, pingpong, pumpa pálya, bolond bicikli, honvédelmi akadálypálya, foci, tollas, kerékpártúra, darts. 14 órától eredményhirdetés, majd szabad foglalkozás gyöngyfűzéssel, makraméval, arcfestéssel, ugrálóvárral, lufihajtogató bohóccal, rendőrautóval, rendőrmotorral, ujjlenyomatvétellel, mentőautóval. 17 órától pedig Dog Dance zenés kutyashow zárja a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában